Citroen electrifică insula grecească Halki – VIDEO

Autor: Mihai Morcovescu 05 nov. 2021 Știri auto

Constructorul francez Citroen a anunțat că va dona zece vehicule electrice autorităților locale din insula grecească Halki. La finalizarea proiectului, insula sitută în arhipelagul Dodecanez din Marea Egee, la aproximativ 6 kilometri vest de insula Rodos, va deveni oficial prima insulă ecologică din Grecia.

În primă fază în Halki vor ajunge șase mașini cu zero emisii, două dintre acestea fiind noul cvadriciclu AMI, care vor fi folosite de poliție și de paza de coastă. Celelalte patru autovehicule vor fi donate altor instituții locale.

Potrivit informațiilor publicate de marca din Hexagon, în afară de cele două AMI, vor mai fi donate două ë-C4 și un ë-Space Tourer – pentru municipalitate și un ë-Jumpy, care va fi folosit de comunitatea energetică locală.

Citroen schimbă toată flota auto din Halki

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Citroen oferă vehiculele electrice autorităților grecești gratuit pentru următoarele 48 de luni. La finalul acestei perioade, francezii vor cumpăra înapoi vehiculele și apoi le va dona comunității Halki.

Prin acest parteneriat pe termen mediu fiecare autoturism convențional din Halki va fi înlocuit cu o mașină electrică într-un proces de transformare a insulei elene într-o economie cu zero emisii de dioxid de carbon, autonomă din punct de vedere energetic, care oferă transport public electric pentru locuitorii săi.

Pe termen lung, colaborarea dintre Citroen și autoritățile locale elene mai înseamnă înlocuirea întregii flote auto de care autoritățile locale dispune în momentul de față cu vehicule cu emisii zero.

Un alt producător auto francez, Renault, a demarat trei proiecte similare în insulele Fernando de Noronha (Brazilia), Belle-Île-en-Mer (Franța) și Porto Santo (Portugalia).

De asemenea, Grupul Volkswagen și guvernul de la Atena au convenit în urmă cu aproximativ un an să construiască un „spațiu al mobilității durabile lipsit de emisii de gaze, cu efect de seră” pe insula Astypalea prin care actualul sistem de transport public va fi în întregime electrificat.

Halki este o insulă locuită de aproape 500 de greci, care se întinde pe o suprafață de 27 de kilometri pătrați și are o coastă în lungime de aproximativ 34 de kilometri.

Sursa: Citroën

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroën


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide