Citroen prezintă C3 Aircross, un nou SUV de segment B cu până la 7 locuri – GALERIE FOTO

Autor: Ionuț Vîlciu 18 apr. 2024 Știri auto

Citroen a publicat primele imagini oficiale cu noul C3 Aircross. SUV-ul va ajunge la vânzare în Europa în a doua jumătate a acestui an.

Producătorul auto francez a publicat primele imagini și informații oficiale despre noul său SUV de segment B. Noul Citroen C3 Aircross poate transporta până la 7 persoane și va oferi inclusiv o versiune complet electrică, asemenea lui Opel Frontera, model cu care împarte platforma tehnică.

La fel ca hatchback-ul C3, noul Citroen C3 Aircross este construit pe platforma Smart Car, iar cele două modele împart destule similarități, mai ales în departamentul designului exterior. Din primele imagini publicate de Citroen putem observa forma angulară a mașinii, așa cum am văzut de altfel și la fratele de platformă Opel Frontera.

Partea frontală iese în evidență prin noul logo de inspirație retro, dar și prin blocurile optice cu trei segmente luminoase pentru luminile de rulare pe timp de zi. Mașina adoptă o formă verticală, care să maximizeze spațiul interior. Cu o lungime de 4,39 metri, C3 Aircross poate găzdui până la 7 pasageri.

Citroen C3 Aircross va avea și o versiune complet electrică, la fel ca Opel Frontera

Deocamdată, tot ce știm despre gama de motorizări a noului SUV C3 Aircross este că va fi compusă din unități termice, o versiune hibridă, cel mai probabil noul mild-hybrid de 1,2 litri, dar și că va exista o variantă complet electrică, asemenea noii generații Opel Frontera.

Nu dispunem nici de fotografii cu interiorul mașinii, dar știind că Opel Frontera are un portbagaj de 460 de litri ce poate fi majorat până la 1.600 de litri prin rabatarea banchetelor, ne așteptăm să vedem cifre similare și pentru noul Citreon C3 Aircross.

La final, constructorul francez mai transmite că noul C3 Aircross va ajunge în România începând cu toamna acestui an.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Citroen


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide