Citroen va construi încă 1.000 de Ami Buggy după ce cele primele 50 de exemplare s-au vândut rapid

Autor: Andreea Ditcov 26 dec. 2022 Știri auto

Compania franceză a anunțat că va construi o nouă serie limitată a conceptului My Ami Buggy, după ce fanii brandului au licitat la propriu cele 50 de unități, care s-au epuizat în mai puțin de 18 minute.

Compania a fost atât de uimită de cererea mare, de aceea a luat decizia de a construi alte 1.000 de exemplare care vor fi disponibile pe principiul primul venit, primul servit în primăvara anului viitor, livrările începând din vară, scrie carscoops.com.

Firma spune că a doua serie de mașini va fi foarte similară cu primele 50 de exemplare, dar va veni cu „câteva caracteristici surpriză”, care vor fi dezvăluite la începutul anului 2023.

Ami a fost un succes surpriză pentru Citroen, ajugând la o cifră totală de vânzare de 30.000 de unități de când a fost pus pe piață în 2020. Dar Ami Buggy a stârnit cu adevărat interesul oamenilor datorită lipsei ușilor laterale, a anvelopelor groase, dedicate terenului și a apărătorilor de plasă pentru faruri. Citroën a prezentat pentru prima dată micul model sub numele de My Ami Buggy Concept în decembrie 2021.

Compania va trebui să se asigure că primele 50 de modele vor rămâne cât se poate de diferite, asta pentru a valida entuziasmul fanilor care au cumpărat în 18 minute cele 50 de unități, despre care au considerat că sunt piese de colecție.

Ami are o autonomie de peste 70 de km/h

Deși producătorul nu a lansat o listă completă a specificațiilor pentru cele 1.000 unități din ediția specială, este puțin probabil ca specificațiile mecanice să se schimbe față de cele ale modelului Ami standard și ale celor 50 deja vândute. Toate Ami au o baterie de 5,5 kWh care se poate reîncărca în patru ore și oferă o autonomie de 46 mile (74 km).

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Stellantis


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide