Clienții se bat pe mașina asta. Cât costă și câți au comandat-o după ce au văzut-o doar în poze?

Autor: Promotor 11 dec. 2019 Știri auto

Clienții se bat pe cel mai nou model de la Porsche și prima electrică din istoria companiei. Taycan a fost comandat deja de 30.000 de clienți, care nu au văzut mașina decât în poze.

Vestea vine la doar câteva zile după ce CEO-ul Porsche a anunțat că foarte mulți posesori de Tesla au rezervat un Taycan. Oliver Blume a dezvăluit pentru publicația germană Handelsblatt că, pe adresa companiei, au venit deja 30.000 de pre-comenzi. 10.000 dintre acestea sunt comenzi ferme. “Cifrele întrec orice așteptări”, spune Blume.

Cei care au rezervat o mașină au plătit un avans de 2.500 de euro.  Desi nu au văzut-o decât în fotografii, clienții au arătat un interes sporit după ce au aflat că Taycan a fost notat cu 5 stele la testele de siguranță EuroNCAP.

Porsche Taycan a intrat în producție în această toamnă, la uzina companiei din Zuffenhausen, Germania. Primii clienți își vor primi mașina începând cu primăvara anului viitor. Porsche i-a anunțat pe cei care au comandat modelul că s-ar putea să apară întârzieri de până la 10 săptămâni. Dacă totul merge conform planului pus la cale de constructorul german, 20.000 de unități vor fi livrate în 2020.

Versiunea de top, Taycan Turbo S, are două motoare electrice și 761 de cai putere și un preț de pornire de 185.456 euro în Germania. Versiunea Turbo, cu 680 de cai putere, pornește de la 152.136 de euro.

Reuters notează că Tesla pune presiune pe compania germană. Americanii au anunțat luna trecută că vor construi o uzină și un centru de design în apropiere de Berlin.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Porsche Taycan



Comentarii
Inchide