Clujul a primit 30 de autobuze de ultimă generaţie. Au internet wi-fi şi prize USB – GALERIE FOTO

Autor: Mediafax 28 nov. 2018 Știri auto

Un număr de 30 de autobuze de ultimă generaţie, dotate cu internet wi-fi şi prize USB, au fost puse în circulaţie, miercuri, la Cluj-Napoca, alte 30 urmând să intre în trafic în decembrie. Investiţia totală a fost de peste 60 de milioane de lei.

Primăria Cluj-Napoca şi Compania de Transport Public Cluj-Napoca au anunţat, miercuri, că au fost puse în circulaţie, 30 autobuze noi, cu dotări de ultimă generaţie.

Alte 30 de autobuze, cu aceleaşi dotări, vor intra în circuitul de transport public în luna decembrie.

De la începutul anului 2018 au mai fost puse în circulaţie în Cluj-Napoca, alte 11 autobuze electrice şi 15 autobuze articulate, de 18 metri lungime.

„Asigurarea unor condiţii de transport în comun la standarde înalte pentru toţi clujenii rămâne o prioritate a Primăriei, iar municipalitatea va continua politica de dotare a parcului auto al CTP cu autobuze noi performante, din fonduri locale, naţionale şi europene”, a scris primarul Emil Boc, pe pagina sa de facebook.

Autobuzele puse miercuri în circulţaie corespund tuturor normelor europene în domeniu, au o perioadă de garanţie de 5 ani sau 350.000 km, toate consumabilele necerare la revizii în perioada de garanţie, vor fi asigurate de către furnizor pe cheltuiala acestuia.

Preţul unui autobuz a fost de de 1.046.994 lei +TVA, valoarea totală pentru 60 de bucăţi fiind de 62.819.640 lei+TVA.

Autobuzele au capacitate totală de transport de 104 călători, din care 26 locuri pe scaune şi 78 locuri în picioare, au norma de poluare EURO VI, podea complet coborâtă, rampă pentru fotoliile rulante ale persoanelor cu dizabilităţi, loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante şi landourile pentru copii, înclinarea pe o parte a autobuzului în staţi. De asemenea, autobuzele au 3 uşi duble cu sistem antistrivire a călătorilor, sistem de încălzire în sezonul rece şi sistem de aer condiţionat pentru sezonul cald, sistem de supraveghere video interioară şi exterioară, sisteme de informare vizuală şi audio a călătorilor atăt interior cât şi exterior, sistem de numărare a călătorilor transportaţi, sistem de ticketing, computer de bord, internet gratuit WI-FI pentru călători, prize tip USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile, iar numarul traseului şi a direcţiei de deplasare sunt anunţate vocal, în exteriorul autobuzului, în dreptul primei uşi, pentru informarea persoanelor cu deficienţe de vedere.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Visan Marian
Visan Marian
Începând cu anul 2015, Marian Vișan s-a implicat în domeniul auto, însă experiența sa în jurnalismul online începe din 2006, în timpul studiilor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. La vârsta de 18 ani a început să se familiarizeze cu mașinile odată cu obținerea permisului ... citește mai mult

Comentarii
Inchide