CNAIR va monta panouri anti zgomot pe Centura Capitalei și pe autostrăzile A1 și A2

Autor: Mihai Morcovescu 26 apr. 2022 Știri auto
CNAIR va monta panouri anti zgomot pe Centura Capitalei și pe autostrăzile A1 și A2

CNAIR va demara montarea panourilor fonoabsorbante pe Centura Capitalei, pe A1 București-Pitești și pe A2 București-Constanța. De asemenea, vor fi amplasate panouri anti zgomot și pe alte trei șosele europene care pornesc din București: DN 2 spre Buzău, DN 5 spre Giurgiu și DN 6 București-Alexandria.

Proiectul are o valoare totală de aproape 100 de milioane de lei și este finanțat din fonduri europene. Scopul principal îl reprezintă reducerea zgomotului produs de traficul rutier. Acesta este principala sursă de poluare fonică, precum și o cauză majoră care afectează sănătatea oamenilor.

CNAIR anunță că lucrările se vor întinde pe durata a trei luni și jumătate

Potrivit CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere), vor fi montate în total 22,1 km de panouri fonoabsorbante. Fiecare dintre aceste panouri are o înălțime de 3 metri, informează Economedia.

Acestea vor fi amplasate pe autostrăzile A1 București-Pitești, pe A2 București-Constanța și pe Centura Capitalei. În același timp, astfel de panouri anti zgomot vor fi montate pe Centura orașului Oradea, pe varianta de ocolire Cluj Est, DN2, DN5, DN6, DN15, DN22 și DN59. Indiferent de materialul din care sunt confecționate, panourile fonoabsorbante vor reduce nivelul de zgomot cu cel puțin 25 de decibeli, potrivit CNAIR.

Ministerul Transporturilor a aprobat Proiectul încă în octombrie 2020. Pe Autostrada Soarelui Direcția Regională de Drumuri și Poduri Constanța a început montarea panourilor la Lehliu, lângă Drajna și la Fetești.

În cazul șoselelor pe care le administrează Regionala de Drumuri București, Ministerul Transporturilor a emis Autorizația pe 21 aprilie 2022. Vizate sunt Centura Capitalei, Autostrada A1 București-Pitești, Autostrada A2 București-Lehliu, DN2 București-Buzău, DN5 și DN6.

Pe Centura București, panourile transparente/netransparente se vor monta la Chitila și la Dragomirești (semi inelul de nord). Pe A1 panourile anti zgomot vor fi amplasate la Ulmi, Florești-Stoenești, Petrești, Căteasca și Ștefănești. Pe A2 vor fi amplasate la Glina, Brănești, Fundulea și Nicolae Bălcescu. Pe DN2 București-Buzău vor exista panouri fonoabsorbante la Costești, pe DN5 la Adunații Copăceni, iar pe DN6 la Bragadiru.

Durata lucrărilor este estimată la trei luni și jumătate.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide