Codul Rutier 2022: condițiile pentru obținerea permisului de conducere

Autor: Daniel Samoilă 04 ian. 2022 Știri auto
Codul Rutier 2022: condițiile pentru obținerea permisului de conducere

Anul 2022 vine cu o schimbare istorică în Codul Rutier. Cei care doresc să obțină permisul de conducere trebuie să îndeplinească aceste condiții.

Cea mai importantă prevedere a intrat în vigoare începând cu 1 ianuarie 2022 și aduce interdicția de a obține permisul de conducere pentru cei care nu au terminat cel puțin 10 clase.

Așadar, cei care vor să devină șoferi trebuie să aibă cel puțin 10 clase termine pentru a obține un permis de conducere valid.

O altă regulă introdusă în 2022 prevede și o nouă plafonare a punctului de amendă . Măsura s-a aplicat din 1 ianuarie, conform deciziei guvernului de la finalul anului 2021, scrie businessmagazin.ro.

Șoferii ar putea urma cursuri de conducere defensivă

Un proiect de lege prevede ca șoferii din țara noastră să poată participa la un curs de formare pentru conducerea auto defensivă. Cheltuielile pentru participarea la aceste cursuri vor putea fi deduse din impozitul datorat statului.

Acest proiect încurajează participarea șoferilor la aceste cursuri, care ar urma să reducă numărul de accidente rutiere.

Potrivit documentului, atât persoanele fizice cât și firmele care plătesc salariaților cursurile vor putea deduce cheltuielile din impozitul datorat statului.

Ce sunt cursurile de conducere defensivă?

Cursul de conducere defensivă oferă șoferilor atât suport teoretic, cât și practic pentru perfecționarea stilului de conducere. Scopul principal al acestor cursuri îl reprezintă deprinderea unui comportament la volan prin care candidații să conștientizeze și să identifice riscurile existente în trafic.

De asemenea, cursanții vor învăța să se informeze cu privire la comportamentul mașinilor în situații-limită, dar și la modul în care trebuie să reacționeze în vederea prevenirii accidentelor rutiere.

Pe lângă cursurile de conducere defensivă, șoferii ar urma să facă și cursuri pentru acordarea de prim-ajutor.

Cursurile de acordare a primului ajutor în caz de accident rutier reprezintă o pregătire specială a șoferilor şi a candidaţilor pentru obţinerea permisului de conducere în vederea dobândirii unor competenţe privind aplicarea măsurilor de prim-ajutor înainte de intervenţia cadrelor medicale.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: promotor



Comentarii
Inchide