Colecția de artă Mercedes-Benz prezintă operele lui Andy Warhol în Los Angeles

Autor: Ionuț Vîlciu 21 iul. 2022 Știri auto

Mercedes-Benz va expune operele lui Andy Warhol la Muzeul de Automobile Petersen, din orașul Los Angeles. Expoziția cuprinde 40 de lucrări de artă din seria Cars a lui Andy Warhol.

Colecția de Artă Mercedes-Benz va prezenta unele dintre cele mai importante lucrări ale lui Andy Warhol, la Muzeul de Automobile Petersen, din Los Angeles. Seria Cars este una dintre ultimele lucrări ale lui Andy Warhol înainte de moartea sa, în februarie 1987. Artistul a creat seria la începutul anului 1987, în numele companiei Daimler-Benz AG. Acest lucru se întâmpla cu ocazia împlinirii a 100 de ani a automobilului. Inițial, au fost planificate 80 de poze cu 20 de modele de mașini din opt decenii diferite. Au putut fi finalizate doar 36 de lucrări pe pânză și 13 desene. În prezent, 30 de serigrafii și desene din serie fac parte din Colecția de Artă Mercedes-Benz.

Operele expuse în Colecția de artă Mercedes-Benz

Expoziția „Andy Warhol: Cars – Opere din Colecția de artă Mercedes-Benz” prezintă 27 de lucrări pe pânză și 13 desen. În imagini, artistul american folosește opt modele Mercedes-Benz pentru a documenta istoria automobilului. Totul începe cu prima mașină a producătorului, produsă în anul 1886. Apoi, drumul continuă până la mașina de cercetare C 111-II, construită în 1970. La Muzeul Auto Petersen, lucrările sunt expuse alături de cinci din cele opt vehicule portretizate de Warhol. Printre acestea se numără mașina de curse de Formula 1 Mercedes-Benz W 196 R și Mercedes-Benz 300 SL „Gullwing” Coupé.

„De la prezentarea foarte apreciată la Muzeul Guggenheim din New York în 1988, seria Cars a lui Andy Warhol a fost invitată în marile muzee din întreaga lume. Suntem foarte încântați că, după mai bine de 30 de ani, acum va fi văzut din nou pe scară largă în SUA. Numele Warhol are o atracție „mitică” în contextul artei, așa cum arată cifrele vizitatorilor la expozițiile sale. Acest lucru este valabil și în cazul mărcii Mercedes-Benz în contextul său, care – concretizat în simbolul vedetei – are un câmp sigur de conotații: frumos, rapid, modern, luxos, de calitate”, a declarat Renate Wiehager, șeful Colecției de Artă Mercedes-Benz.

Expoziția se va desfășura între 23 iulie 2022 și 22 ianuarie 2023.

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mercedes-Benz


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide