Colecția de mașini care i-a fost dăruită lui Pele pe parcursul vieții

Autor: Ionuț Vîlciu 30 dec. 2022 Știri auto

Pele a fost o legendă a fotbalului, dar a deținut și o colecție de mașini din care au făcut parte câteva modele clasice.

Pele, unul dintre cei mai importanți jucători de fotbal, a decedat în data de 29 decembrie 2022. Fostul atacant a fost internat în spital în noiembrie și era sub tratament pentru cancer de peste un an, scrie Slash Gear.

El este considerat a fi unul dintre cei mai buni fotbaliști din toate timpurile, dar Pele a deținut și o colecție de automobile clasice.

La apogeul carierei sale, în anii ’60 și ’70, Pele a primit câteva cadouri speciale de la producătorul german de mașini Mercedes-Benz.

Atacantul a primit inițial un Mercedes-Benz 250 W114, a urmat apoi de un Mercedes-Benz 280 SE W108. Acesta din urmă este considerat a fi predecesorul Clasei S pe care o știm în prezent. Mercedesul 250 W114 nu era la fel de luxos ca un S-Class, dar rămânea un sedan premium pentru acea perioadă. Mașina este echipată cu un motor de 2,5 litri în șase cilindri, care produce 128 CP și poate atinge o viteză maximă de 180 km/h. Poate că nu sunt cifre atât de mari pentru vremurile noastre, dar vorbim aici de un sedan produs în ani ’60.

Ce alte mașini sunt incluse în colecția lui Pele?

Pe lângă cele două modele Mercedes-Benz, colecția fotbalistului brazilian a inclus și alte mașini germane. El a primit și un BMW la un moment dat. De asemenea, Volkswagen i-a oferit una dintre cele mai emblematice mașini pe care le-a produs vreodată, un exemplar de Beetle.

În timp ce alte vedete ale sportului ar putea fi văzute într-un Ferrari sau un Lamborghini, Pele conducea un Volkswagen Beetle. Beetle este una dintre cele mai bine vândute mașini din toate timpurile, deși de atunci a fost întreruptă.

Cu toate acestea, nu toate mașinile din colecția lui Pele erau de la producători germani. El a avut și un Aero Willys 2600 în anii 1960. Un număr mare de Aero Willys 2600 au fost fabricate în Brazilia în acea perioadă.

Când a ajuns la 80 de ani, fostul sportiv nu mai era în stare să poată conduce singur o mașină. El s-a bazat în schimb pe șoferul său personal pentru a se deplasa cu mașina și s-a despărțit de colecția sa de automobile.

 

 

 

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Wikipedia, ProMotor


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide