Colecție valoroasă de mașini descoperită într-un garaj subteran – FOTO

Autor: George Cristea 09 sept. 2020 Știri auto

O colecție valoroasă de mașini a fost descoperită într-un garaj subteran de lângă Londra. Surprinzător, deținătorul garajului a declarat că e vorba de „deșeuri” fără valoare.

Intră în Galeria FOTO

Mașinile au fost descoperite de un explorator urban, deținător al canalului de Youtube Lost Adventures, într-un garaj abandonat de lângă Londra care a aparținut companiei Bristol Cars – ultimul producător auto independent din Marea Britanie. Acesta a intrat în faliment în primăvară, în timpul perioadei de carantină.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că mașinile nu aveau nicio valoare și le-a descris ca fiind „deșeuri”. Totuși, cei care au văzut colecția de mașini au estimat valoarea acestora la peste un milion de lire. Probabil că un producător care tratează în acest fel mașinile merita să dea faliment.

Colecție valoroasă de mașini: Ce exemplare rare au fost găsite?

Printre cele mai valoroase mașini descoperite în garajul abandonat se numără un prototip Bristol Bullet, un Bentley Continental Flying Spur și un taxi Beardmore din 1957. În total, 15 mașini, cele mai multe prototipuri, au fost găsite acoperite de un strat gros de praf în garajul din Home Counties.

Cel mai valoros exemplar găsit pare să fie un Bristol 409 Bullet Speedster din 1964, un prototip dezvoltat pentru testa care nu a intrat niciodată în producție. ACesta a fost evaluat la 300.000 de lire. Un alt prototip Bristol Bullet, din 2016 de această dată, a fost creat pentru a marca aniversarea de 70 de ani a companiei. Nici acesta nu a ajuns pe piață, dar ar valora acum circa 250.000 de lire.

Deloc de neglijat este exemplarul Bristol Fighter din 1982, unul dintre cele 13 produse. Acesta va fi scos la licitație cu un preț de pornire de 50.000 de lire, dar se așteaptă ca prețul de vânzare să ajungă la circa 200.000 de lire. În afară de aceste mașini, garajul mai adăpostește diverse modele din lut și matrițe din lemn folosite la producerea manuală a panourior de caroserie.

Bristol Cars a fost fondată în 1945 ca producător de mașini de lux realizate manual și producea în jur de 100 de mașini anual. Compania a intrat în faliment în luna martie, din cauza condițiilor economice incerte datorate pandemiei.

Sporadic, astfel de colecții de mașini rare sunt descoperite abandonate în garaje sau hale uitate de lume. Recent, o colecție impresionantă, de 300 de mașini, a fost descoperită într-un garaj la New York. De cealaltă parte a oceanului, în China, curtea abandonată a unui dealer auto falimentar ascundea o altă colecție de rarități.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide