Coloana oficială a președintelui Joe Biden, pe contrasens în Anglia

Autor: David Andrei 11 iun. 2021 Știri auto

Coloana oficială a președintelui Joe Biden a mers pe contrasens în Anglia, acolo unde se circulă pe partea stângă. Presa britanică se amuză pe seama faptului că șoferii americani ai președintelui probabil că nici nu și-au dat seama.

GALERIE FOTO

Mașinile din coloana oficială, conduse de șoferi americani, au mers pe partea dreaptă în Anglia, așa cum o fac, în mod obișnuit, în Statele Unite. Și în sensurile giratorii, acestea pot fi văzute cum virează la dreapta, în loc să o ia în direcția opusă, așa cum fac șoferii britanici.

Alegerea șoferilor din coloana oficială a președintelui american de a rula pe partea dreaptă a carosabilului, deși în Anglia se circulă pe partea stângă, nu a stingherit pe nimeni. Circulația pe acel sector de drum, parcurs de Joe Biden și de echipa sa, părea să fie închisă. Garduri de protecție fuseseră montate pe ambele părți ale carosabilului pentru a nu permite accesul altor vehicule.

Președintele Joe Biden și coloana oficială pe contrasens, subiect de amuzament în Regat

Coloana prezidențială filmată de posturile de televiziune din Anglia a fost formată din 18 vehicule. “Au condus pe partea greșită a drumului”, a comentat sarcastic jurnalistul Alex Wood de la postul ITV pe contul său de Twitter, unde a postat imaginile. În filmare se poate vedea clar cum mașinile se deplasează pe dreapta. În coloană se află și mașini ale poliției britanice.

În coloană se afla și președintele Statelor Unite, Joe Biden. Acesta se îndrepta spre Carbis Bay, acolo unde a avut prima sa întâlnire cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson.

Jurnaliștii britanici făcuseră aceeași observație și miercuri seara, la sosirea lui Joe Biden în Regatul Unit.

Șeful de la Casa Albă a pornit în primul său tur în străinătate de la începerea mandatului. Acesta a programat discuții cu Boris Johnson și cu Regina Marii Britanii, dar și o întâlnire, la Geneva, cu Vladimir Putin. Biden va participa și la primele sale summit-uri NATO și G7, în calitate de președinte al Statelor Unite.

VIDEO:

 

Urmărește Promotor.ro pe Google NewsComentarii
Inchide