Cum arată și cum funcționează volanul Origo? Conceptul tocmai a câștigat Premiul pentru Design

Autor: Elena Luchian 15 sept. 2020 Știri auto

O companie finlandeză intenționează să reinventeze volanul. Origo a creat deja un concept cu care a câștigat Premiul pentru Design în Germania.

GALERIE FOTO

Volanul Origo este un proiect care ar putea revoluționa industria auto. Conceptual este dezvoltat de un concern finlandez. Acesta includde companii cum ar fi Canatu, Siili Auto, TActo Tek și Northern Works.

Modelul de volan a câștigat Premiul pentru Design 2021 în Germania. Juriul i-a acordat trofeul pentru “calitate excepțională a designului”. Proiectul s-a impus la categoria “Desin de Produs – Interfața Om-Mașină”.

Un juriu internațional decide anual câștigătorii prestigioasei competiții. În concurs intră doar proiecte revoluționare, care pot aduce un plus în domeniul designului.

Cum funcționează volanul Origo?

Volanul Origo este proiectat pentru a reduce la minimum distragerea atenției șoferului și pentru a face interacțiunea mai simplă și mai intuitivă. Suprafețe tridimensionale tactile preiau comenzile și îi permit conducătorului auto să țină mâinile pe volan și privirea la drum în permanență.

CEO-ul companiei Canatu, Juha Kokkonen, explică faptul că acest volan îl ajută pe șofer să gestioneze toate funcțiile-cheie ale mașinii folosindu-și doar degetele mari. “Este o soluție bazată pe confort, stil și siguranță”, adaugă Kokkonen.

În spatele noului volan Origo, pe coloana de direcție, este amplasat un ecran de mari dimensiuni, care aduce în câmpul vizual al șoferului informațiile relevante cu privire la rulare, evitând suprastimularea acestuia.

“Viețile noastre au devenit extrem de aglomerate, suntem bombardați cu informații și suntem suprasolicitați pentru a face alegeri. Am dorit astfel, să oferim un concept simplu și să reducem la minimum funcțiile și butoanele disponibile”, explică Miika Heikinen, șeful diviziei de design e la Northern Works.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide