Compania producătoare de camioane din Baia Mare a asamblat 250 de unități în 4 ani

Autor: Marius Vișan 29 aug. 2023 Știri auto

Compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, depășește 250 de unități produse și atinge afaceri de 20,7 milioane de euro, în primii patru ani de activitate.

„Un moment relevant în parcursul nostru a fost livrarea de flote către marii constructori de autostrăzi din România, ce demonstrează încrederea de care ne bucurăm azi. Aceasta nu numai că a confirmat calitatea și rezistența vehiculelor noastre, dar a consolidat și poziția noastră ca partener de încredere pentru proiectele critice din industrie. În plus, am atins un alt obiectiv important, prin livrarea primei flote de 10 autobuze electrice ATP Bus”, a precizat Mircea CIRȚ, președintele companiei.

Un pas semnificativ în evoluția producătorului este integrarea diverselor suprastructuri brand propriu în asamblarea camioanelor ATP Trucks, suprastructurile Stamer produse la Baia Mare.
În prezent, unitatea de producție are planificată livrarea unei noi flote de 8 autobuze electrice până la finalul acestui an.

Produsele din portofoliul producătorului ATP Trucks sunt: autocamionul Truston 8×4 430 CP, autobetoniera Truston 8×4 430 CP, autocamionul Truston 8×4 430 CP cu suprastructură pompa de beton Stamer 38 m, autotractorul Truston 4×2 480 CP în varianta cu cabină joasă dar și cu cabină înaltă, autobuzul electric ATP Bus în 4 variante de echipare.

Camioane asamblate la Baia Mare, livrate către marii constructori de autostrăzi din România

Compania înregistrează o cifră de afaceri cumulate de 20,7 mil euro, de la debutul activității, și a produs peste 250 unități. Distribuitorul său, ATP Motors, în prezent lucrează cu majoritatea societăților de finanțare pentru produsele ATP Trucks, pentru a propune clienților oferte competitive, personalizate pe profilul lor de business.

ATP Trucks Automobile, afacere cu capital 100% românesc, este cea mai tânără linie de business integrată în 2019 de ATP Group, specializată în producția de autovehicule de transport rutier și persoane.

Compania activează din 1995 în domeniul auto, ca furnizor de piese și accesorii auto, iar în prezent se poziționează ca integrator de produse și sisteme pentru mobilitatea persoanelor și mărfurilor.

Cu o abordare orientată către inovație și sustenabilitate, Grupul și-a reașezat liniile de business, astfel că azi afacerile acestuia au focus pe ATP Trucks & Buses – producția de camioane și autobuze electrice, ATP Exodus – producător suprastructuri și semiremorci Stamer, Divizia Hefton – utilaje și echipamente de construcții, ATP Motors – dealership auto, reprezentanță autorizată pentru mărcile Mercedes-Benz, Mazda, Opel, Suzuki, MAN dar și distribuitorul produselor ATP Trucks și, implicit, a serviciilor post vânzare pentru acestea.

Intră în GALERIA FOTO

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Truston


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide