Opel va reduce cu până la 4.100 de locuri de muncă. Ce fabrici sunt afectate?

Autor: ProMotor 15 ian. 2020 Știri auto
Opel va reduce cu până la 4.100 de locuri de muncă. Ce fabrici sunt afectate?

Divizia de producție auto din Germania a Grupului PSA, Opel, va reduce cu până la 4.100 de locuri de muncă, urmând să se alăture concurenților din întreaga lume, pe fondul unei încetiniri a vânzărilor.

Reducerile se vor concentra pe fabricile germane din Ruesselsheim, Eisenach și Kaiserslautern, unde Opel va deschide un program de concedieri voluntare pentru a elimina 2.100 de poziții până în 2025. În plus, producătorul auto a fost de acord cu reprezentanții sindicatelor pentru a avea opțiunea de a tăia alte 2.000 de locuri de muncă în două tranșe, până în 2029.

Cei de la Opel au mai spus că vor investi mai departe în uzina din Ruesselsheim, unde va produce următoarea generație a Opel Astra începând din 2021, iar din 2022 versiunea break a aceluiași model.

Forța de muncă a Opel se ridică la aproximativ 30.000 de angajați, 16.000 fiind în Germania.

În timp ce PSA a făcut eforturi pentru ca Opel să supraviețuiască, după ce a achiziționat compania de la General Motors în 2017, brandul german s-a străduit să demonstreze că este gata să îndeplinească standarde de emisii mai stricte, care sunt aproape imposibil de îndeplinit fără mașini electrice.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor



Comentarii
Inchide