Concediu 2020: Cât costă o vacanță cu mașina în funcție de destinație?

Autor: George Cristea 03 iul. 2020 Știri auto
Concediu 2020: Cât costă o vacanță cu mașina în funcție de destinație?

Luna iulie este preferata românilor pentru plecarea în concediul de vară, iar destinațiile favorite ale acestora îi așteaptă deja cu oferte tentante. Iată cât costă o vacanță cu mașina în funcție de destinație.

Destinațiile favorite ale românilor sunt, pe lângă Valea Prahovei sau litoralul românesc, stațiunile din Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru sau Croația. Din fericire, toate acestea primesc turiști din România în această perioadă, astfel că destinațiile de vacanță preferate sunt la doar un drum cu mașina distanță.

Concediu 2020: Cât costă o vacanță cu mașina în funcție de destinație?

În iulie, o vacanţă cu maşina în Grecia porneşte de la 349 euro pentru două persoane şi ajunge la 795 euro pentru o săptămână. Specialiştii în turism spun că există o cerere mare pentru cazarea de
tip studio în Grecia. De asemenea, o vacanţă cu transport individual în Bulgaria porneşte de la 74 euro/persoană la all-inclusive. În Grecia, preţul porneşte de la 349 euro şi ajunge până la 795 euro pentru două persoane.

„Grecia, Bulgaria, Ungaria, Italia, Croaţia, Cehia, Austria să zicem că sunt destinaţii de vară unde putem ajunge vara aceasta cu maşina. Grecia şi Bulgaria sunt cele mai des întâlnite”, spune Gabriela Peset, consultant în turism.

Problema este că Grecia operează un singur punct de trecere a frontierei din Bulgaria, la Kulata – Promachonas, iar în perioadele aglomerate aici se formează cozi kilometrice de mașini. Situația pare să se fi simplificat în ultimele zile, după intervenția Ministerului Afacerilor Externe din România. Turiștii care călătoresc spre Grecia trebuie să știe că trebuie să completeze un formular, cu 48 de ore înainte de intrarea pe teritoriul elen.

Care sunt prețurile în România?

În România, vei plăti între 18 şi 72 euro pe o noapte de cazare pentru două persoane. Pentru doi adulţi cu doi copii bugetul va ajunge la 206 euro pentru trei zile de vacanţă în ţară. La pensiunile agroturistice o noapte de cazare ajunge la 31 euro pentru două persoane. Pe litoralul românesc, preţul depăşeşte 72 euro/noapte pentru două persoane la hotelurile de 5 stele.

Românii preferă să călătorească cu mașina spre destinațiile de vacanță pentru că este comod și pot să care cu ei toate lucrurile de care au nevoie în vacanță. Călătoria cu mașina este preferată și pentru că îți poți planifica itinerariul și opririle, precum și locurile pe care le poți vizita pe traseu. Practic, ai libertate absolută în stabilirea programului de vacanță. Din acest motiv, Românii folosesc mașina nu doar pentru destinațiile de vacanță din vecinătatea țării, ci și pentru a ajunge în cele mai îndepărtate, ca Italia, Turcia sau Croația.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide