Care este formularul pe care trebuie să-l completezi dacă pleci în Grecia

Autor: George Cristea 29 iun. 2020 Știri auto

Guvernul elen a introdus noi măsuri pentru turiștii care vor să-și petreacă vacanța în Grecia. Printre acestea, și formularul pe care trebuie să-l completezi dacă pleci în Grecia, cu 48 de ore înainte de intrarea în țară.

Intră în Galeria FOTO

Începând cu ziua de miercuri, 1 iulie, turiștii care intră pe teritoriul Greciei trebuie să completeze, cu 48 de ore înainte, un formular online. În urma rezultatelor chestionarului, aceștia vor primi un cod de bare care va arăta dacă la intrarea în Grecia vor fi supuși sau nu unui test pentru depistarea coronavirusului. Formularul include informații precum datele personale. țara de origine și țările traversate în ultimele 15 zile. Completarea chestionarului va fi obligatorie până la data de 31 august.

Pe baza datelor furnizate, fiecare turist va primi un cod personal QR care va fi verificat, pe telefonul său mobil sau varianta imprimată pe hârtie, la punctul de sosire. În funcţie de codul de bare, turistul va fi direcţionat spre ieşire sau spre spaţiul de testare. În acest caz, persoana va trebui să se izoleze la adresa furnizată pe chestionar, unde va aştepta rezultatele testului, potrivit noului protocol de protecţie civilă.

Guvernul de la Atena a pus capăt în week-end procedurii de testare aleatorie a călătorilor în funcţie de ţara de origine, care a provocat confuzie în rândul turiştilor. Aceştia nu ştiau dacă trebuie să petreacă o noapte la hotel pentru a fi testaţi sau vor fi plasaţi în carantină după ce au aterizat pe aeroporturile din Atena şi Salonic.

Unde găsești formularul pe care trebuie să-l completezi dacă pleci în Grecia

Începând cu data de 1 iulie, toate aeroporturile din Grecia vor fi redeschise pentru zborurile internaţionale, iar porturile din Patras şi Igoumenista vor primi din nou feriboturi provenite din Italia iar celelalte porturi din Grecia vor fi redeschise pentru navele de croazieră.

Graţie acestei noi proceduri „vom aveam şanse mari de a putea depista majoritatea cazurilor importate”, a declarat Dimitris Paraskevis, membru al comitetului de experţi înfiinţat la Ministerul Sănătăţii din Grecia.

„Începând cu 1 iulie, Grecia a impus acest chestionar online, această declaraţie care va fi completată online, cu 48 de ore înainte de a ajunge pe teritoriul lor. Această declaraţie se găseşte pe site-ul travel.gov.gr. Toate aceste chestionare vor fi, practic, centralizate de către autorităţile din Grecia iar în urma completării acestui formular, practic, se va emite un cod de bare. În funcţie de numărul de turişti care vor trece pe la graniţă, grecii vor şti şi care va fi capacitatea de testare la fiecare punct de frontieră”, a declarat, pentru Mediafax, Mădălin Măncilă, directorul unei agenții de turism.

Autoritățile din Grecia au deschis granițele pentru turiști începând cu data de 15 iunie, iar românii s-au grăbit să își rezerve deja vacanța mult-visată. Câteva zile mai târziu, MAE emitea deja o atenționare pentru Grecia din cauza cozile mari formate la punctele de trecere a frontierei.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide