FOTO. Concept EV9, prototipul 100% electric Kia este în prim plan la expoziția AutoMobility LA

Autor: Marius Vișan 21 nov. 2021 Știri auto

După lansarea recentă a modelului EV6, Kia a dezvălui în cadrul AutoMobility LA noul concept EV9.

La fel ca și EV6, prototipul Concept EV9 este un automobil electric, dezvoltat și optimizat pe platforma E-GMP (Electric Global Modular Platform) a companiei.

Concept EV9 întruchipează angajamentul Kia față de soluțiile de mobilitate sustenabilă, după ce compania a prezentat recent viziunea sa pentru viitor la prezentarea digitală „Kia Sustainability Movement”. Designul automobilului a fost inspirat din natură și folosește materiale reciclate, produse din deșeuri extrase din fragilul ecosistem marin.

Noul SUV Kia va avea trei rânduri de scaune

Inspirându-se din pilonul de design „Bold for Nature” al filosofiei Opposites United, Concept EV9 întruchipează o formă robustă. Din exterior, astfel de proporții ajută la conturarea unei caroserii SUV cu trei rânduri de scaune. Din lateral, acest profil angular oferă SUV-ului 100% electric un aspect distinct.

În contrast cu prezența sa musculară pe șosea, suprafețele exterioare a lui Concept EV9 sunt compensate cu elemente ascuțite și cu marginile precise. Concept EV9 măsoară 4.930 mm în lungime, 2.055 mm în lățime, 1.790 mm în înălțime și are un ampatament de 3.100 mm. De asemenea, conceptul combină forma de SUV cu tehnologie de ultimă generație.

SUV-ul 100% electric oferă o autonomie de până la 300 de mile. Dispune, de asemenea, de tehnologie de încărcare ultra-rapidă, cu un încărcător de 350 kW, care permite sistemului propulsie electric să încarce energie de la 10% la 80% în 20-30 de minute.

În interior se află o structură de design care integrează atributele naturii. Plafonul panoramic contribuie și mai mult la crearea unui sentiment de relaxare și de contact cu mediul.

Un display interactiv extins de 27 de inci conectează lumea reală a Concept EV9 cu cea virtuală, servind în același timp drept centru nervos pentru toate cerințele șoferului și pasagerilor, inclusiv media, controlul climatizării și funcțiile de confort.

Concept EV9 este prezentat la expoziția AutoMobility LA și LA Auto Show în perioada 17 – 28 noiembrie.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kia


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide