Conceptul DeLorean Alpha2 ar putea avea versiune de serie. Producția va fi limitată

Autor: Mihai Morcovescu 09 sept. 2022 Știri auto

Compania americană DeLorean a revenit oficial în 2022 în industria auto după o îndelungată absență odată cu lansarea noului Alpha5. Supercarul electric este, în fapt, reîncarnarea modelului futurist DMC-12 din 1981, care a devenit celebru în seria de filme „Back to the Future”.

Acesta ar putea fi urmat de un nou model sport de serie, bazat pe Alpha2. Acesta este unul dintre cele patru concepte prezentate de americani în luna iulie, care semnifică decenii diferite.

Potrivit CEO-ului companiei, Joost de Vries, conceptul Alpha2 ar putea intra în producția de serie. Acesta ar urma să fie produs într-un număr limitat de exemplare.

Viitorul Alpha2 de serie va fi produs într-o serie limitată

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Povestea DeLorean Alpha a început în urmă cu fix 40 de ani. Americanii au creat atunci conceptul denumit DMC-24. Acesta era un vehicul cu 4 uși, care se deschideau în sus, întocmai ca la DMC-12. Deși a fost construit la scară 1:1, acesta nu a fost niciodată dezvăluit deoarece compania a dat faliment în același an.

DeLorean a revenit pe scena auto la mijlocul anilor 1990 odată cu lansarea prototipului Alpha2. Acesta era o mașină sport futuristă echipată cu motor V8 și desenată de celebra casă de design ItalDesign. Acum, la 17 ani distanță, americanii anunță că Alpha2 ar putea fi introdus, în sfârșit, în producția de serie.

Joost de Vries spune că viitorul model ar fi o evoluție logică a legendarului DMC-12. Acest vehicul a apărut în trilogia de mare succes „Back to the Future”. În același timp, șeful DeLorean le-a declarat britanicilor de la Top Gear că Alpha2 ar putea fi produs într-o serie limitată. „Am primit atât de multe cereri pentru Alpha2 încât, probabil, îl vom produce într-o serie limitată”, a declarat de Vries.

În ceea ce privește conceptul Alpha5, acesta prefigurează un model de serie, care ar urma să fie lansat pe piață în 2024. Producția va fi limitată la 88 de exemplare. Acest număr face referire la viteza de care avea nevoie clasicul DMC-12 pentru a călători în timp alături de eroii Marty McFly și Emmett „Doc” Brown.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: DeLorean


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide