Conceptul Mitsubishi XFC prefigurează un nou SUV care va fi lansat în 2023

Autor: Ionuț Vîlciu 19 oct. 2022 Știri auto

Mitsubishi a dezvăluit un nou concept. Acesta este baza pentru un viitor SUV de dimensiuni compacte care urmează să fie lansat în 2023.

Mitsubishi a organizat astăzi premiera mondială a conceptului Mitsubishi XFC, un concept SUV compact, în Ho Chi Minh City, Vietnam. Mașina va fi expusă la Salonul Auto din Vietnam 2022, care va avea loc între 26 și 30 octombrie.

Acest SUV va face parte din gama Mitsubishi care este vândută pe piețele ASEAN (Asia de Sud-Est). Mitsubishi XFC este un SUV compact care nu face parte din gama actuală ASEAN. Acesta completează gama de modele Mitsubishi adaptate pieței ASEAN. Printre acestea se numără SUV-urile de dimensiuni medii Outlander și Outlander PHEV.

Mitsubishi aduce pe piață un nou SUV

Spre deosebire de noul ASX, care este, de fapt, un Renault Captur cu alte embleme, XFC este un design original. Acesta are faruri LED în forma literei L, iar în partea din spate, stopurile au un aspect similar. Forme hexagonale iluminate sunt situate la ambele capete ale conceptului XFC, în timp ce profilul lateral dezvăluie camere în loc de oglinzi convenționale.

Interiorul urmează tendințele actuale. Există două ecrane de mari dimensiuni, care sunt montate unul lângă celălalt. Din câte se pare, au fost păstrate comenzile separate pentru climă. Ele sunt montate pe un panou tactil de pe consola centrală, acolo unde observăm și selectorul de viteze „plutitor” și un buton de oprire/pornire. Mitsubishi spune că micul crossover are un spațiu interior de top și un volum generos de încărcare în spatele scaunelor.

Producătorul nu a dezvăluit încă date tehnice, dar știm că mașina va avea un mod de rulare „Wet”, pentru a oferi „conducere în siguranță chiar și pe drumurile inundate de averse bruște”. Conceptul XFC are și alte moduri de rulare selectabile: Normal, Gravel și Mud.

Viitorul model va fi lansat anul viitor pentru piețele din Asia. Dacă se va bucura de succes, poate îl vom putea vedea și pe drumurile din Europa.

Sursa: Mitsubishi

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Mitsubishi


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide