Continuă războiul dintre Primăria Capitalei și Sectorul 4 pe locurile de parcare

Autor: Cristian Agatie 18 aug. 2021 Știri auto

Continuă războiul dintre Primăria Capitalei și Sectorul 4 pe locurile de parcare de pe marile bulevarde. Tarifele de parcare vor fi percepute începând de luni, 23 august, în ciuda opoziției municipalității.

Intră în Galeria FOTO

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunțat miercuri că îşi menţine decizia privind tarifarea pe oră pentru locurile de parcare de pe marile bulevarde. Acesta spune că locurile de parcare au fost amenajate din banii locuitorilor din sectorul 4, care acum trebuie recuperați. Daniel Băluță este convins că „asperitățile de comunicare vor fi rezolvate cu înțelepciune.

„Dânşii au o anumită viziune, noi avem această viziune. Noi avem convingerea că deciziile pe care le-am luat sunt corecte şi sunt legale. Din punct de vedere al utilităţii lor, este un lucru imperios necesar acela de a fiscaliza locurile de parcare de la nivelul bulevardelor, pentru că, pe de o parte în această manieră va fi extrem de uşor să nu mai avem banda unu ocupată.

Vă dau exemplul intrării într-o bancă sau într-un supermarket, unde avem de exemplu 20 de locuri libere. Dacă ele sunt libere şi sunt cu taxă, în mod evident vor fi folosite pe un interval de timp scurt. Dacă acele locuri sunt în permanenţă ocupate, alternativele pentru cei care vor să intre în instituţia respectivă sau în centrul comercial respectiv sunt limitate”, a arătat Băluţă, în cadrul unei conferinţe de presă.

Continuă războiul pe locurile de parcare din sectorul 4. Șoferii vor plăti de luni taxe de parcare

Primarul de la sectorul 4 a menţionat că tarifele care ar urma să se aplice de pe 23 august nu sunt mari, dar a reamintit totodată că Primăria Sectorului 4 a investit în infrastructura marilor bulevarde.

„Sectorul 4 a investit în infrastructura marilor bulevarde peste 200 de milioane de lei. Ca atare, toate aceste locuri de parcare noi sunt create de Sectorul 4, este o investiţie pe care cetăţenii Sectorului 4 trebuie să o recupereze în timp. Ca atare, este un gest de normalitate această reglementare a costurilor pentru locul de parcare. Se va aplica de luni, 23. Toate asperităţile de comunicare cu Primăria Municipiului Bucureşti sunt convins că le vom soluţiona cu înţelepciune”, a spus Băluţă.

Primarul Sectorului 4 anunța în urmă cu o săptămână că toate parcările existente pe bulevardele Constantin Brâncoveanu, Şoseaua Giurgiului, Alexandru Obregia, Şoseaua Berceni, Tineretului, Iriceanu, Străduinţei şi Luică (circa 2.500 de locuri) vor fi taxate începând cu data de 23 august. Aproape imediat, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a ieșit în public anunțând că decizia primăriei sectorului 4 este ilegală.

sursa: Digi24.ro

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Cristian Agatie
După o experiență scurtă în presa generalistă și radio, a intrat în presa auto „din oportunism” în 1994, la revista Autoturism a Automobil Clubului Român, și a rămas „din convingere” din 2008, la Auto Bild, un nou proiect demarat în România de Axel Springer în colaborare cu Edipresse. Absolvent ... citește mai mult

Comentarii
Inchide