Contractul unui tronson din Drumul Expres Craiova – Pitești a fost reziliat. Deschiderea ar putea fi amânată

Autor: Andreea Ditcov 22 dec. 2022 Știri auto

CNAIR a decis să rezilieze toate contractele pentru execuția unor drumuri și autostrăzi pe care le are cu o companie italiană numită Tirrena Scavi, totul din cauza slabei mobilizări și a „incapacității financiare a constructorului italian de a continua proiectele pe care le derulează”.

În total, Compania avea încheiată cu firma italiană trei contracte pentru primul tronson din Drumul Expres Craiova – Pitești, construirea centurii Timișoara Sud și modernizarea și lărgirea Centurii București între DN2 și A2, scrie hotnews.ro.

Progrese limitate la trei dintre șantierele companiei Tirrena Scavi

În cazul Variantei de Ocolire Timișoara Sud există întârzieri majore, nefiind respectat termenul de finalizare. Termenul final stabilit în contract a fost depășit, iar organizarea șantierului nu corespunde cu obiectivele din 2022. Construcția a ajuns la un stadiu fizic de 58,26%.

În privința primului tronson din drumul expres Craiova-Pitești, progrsul fizic este unul puțin mai bun decât în cazul precedent, având un avans de 57,06%, cu toate că termenul de finalizare pentru acest șantier era anul 2022, care stă să se încheie.

În cazul Centurii Bucureștiului, porțiunea aflată între DN 2 și A2, există un contract de modernizare. Progresul fizic al lucrărilor este de doar 20,76%, deși termenul limită era de 04.08.2021.

Contractele vor fi relansate de CNAIR

„Aceste întârzieri atrag și daune materiale consistente, pe lângă cele care decurg din imposibilitatea de a folosi infrastructura rutieră”, scrie CNAIR. A mai fost precizat faptul că proiectele vor fi relansate. „Constructorii trebuie să fie conștienți de obligația de a aborda cu seriozitate contractele pe care le semnează cu CNAIR. În caz contrar, vor suporta consecințele legale care derivă inclusiv din eliberarea certificatelor negative, care au valabilitate timp de 3 ani.”

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Facebook - ProInfrastructură


Andreea Ditcov
Andreea Ditcov
Andreea Ditcov este cel mai nou Redactor al echipei ProMotor.ro. Licențiată în Economie și Relații Internaționale, cu studii finalizate în Marea Britanie, a făcut primii pași în presă în urma unui proiect academic despre defrișările ilegale din Europa. Timp de trei ani a adunat experiență ... citește mai mult

Comentarii
Inchide