Controale în trafic pentru verificarea stării tehnice a mașinilor. Ce au descoperit polițiștii?

Autor: Marius Vișan 02 nov. 2020 Știri auto

Aproape 130 de certificate de înmatriculare au fost reținute și peste 60 de plăcuțe de înmatriculare au fost retrase de polițiști, în urma unei acțiuni desfășurate, la nivel național, pentru verificarea respectării condițiilor minime tehnice și de iluminare, semnalizare luminoasă și avertizare sonoră.

În perioada 19- 29 octombrie a.c., având în vedere apropierea sezonului rece și apariția condițiilor meteorologice nefavorabile, care reduc vizibilitatea, Direcţia Rutieră a Poliţiei Române a coordonat, la nivel naţional, o acţiune de verificare a respectării legislației rutiere, în special în ceea ce privește condițiile minime tehnice și de iluminare, semnalizare luminoasă și avertizare sonoră.

Controalele au avut loc în perioada 19- 29 octombrie

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 628 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea condițiilor minime tehnice și de iluminare sau semnalizare.

De asemenea, au fost plicate 50 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor legale privind înregistrare vehiculelor.

Pe parcursul desfășurării acțiunii, pentru deficiențele constatate la autovehicule, polițiștii au reținut 124 de certificate de înmatriculare și au retras 63 de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Acțiunile de acest fel vor continua și în viitor

Poliția anunță că acest tip de acțiuni vor continua și în perioada următoare în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează circulația vehiculelor pe drumurile publice, respectiv pentru sancționarea persoanelor ce conduc autovehicule care nu corespund normelor tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și utilizarea conform destinației.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide