Coreenii de la Hyundai vor lansa 17 modele electrice până în anul 2030

Autor: Mihai Morcovescu 05 mart. 2022 Știri auto

Producătorul sud-coreean Hyundai a confirmat că va introduce în 2025 cea de-a doua generație a platformei dedicată vehiculelor electrice. Aceasta se va numi IMA (Integrated Modular Architecture) și va fi o evoluție a actualei platforme E-GMP care este utilizată de modelele Hyundai Ioniq 5 sau Kia EV6.

Pe noua platformă tehnică vor fi construite automobile cu emisii zero pentru toate cele trei mărci: Hyundai, Kia și Genesis. Viitoarele modele vor beneficia de cinci versiuni de motorizare și vor fi alimentate de o baterie care va oferi o autonomie mult mai mare și care va reduce costurile.

Hyundai va introduce în 2025 noua platformă dedicată vehiculelor electrice

Noua arhitectură IMA va fi utilizată atât de vehiculele pentru pasageri, cât și de cele utilitare. Aceasta promite că va îmbunătăți autonomia comparativ cu actuala platformă E-GMP, pe care „stau” modelele Hyundai Ioniq 5, Kia EV6 și Genesis GV60.

Acesta va înlocui pachetele de baterii variabile de pe actuala arhitectură cu unități standardizate „cell-to-pack”. Acestea pot fi integrate în funcție de cerințele fiecărui model din grup. În acest mod, spun cei de la Hyundai, va crește densitatea energetică, ceea ce înseamnă cătimpii de încărcare vor fi reduși.

Pe lângă introducerea unei noi platforme Hyundai va lansa 17 modele electrice în următorii opt ani. 11 dintre aceste vehicule vor fi branduite Hyundai, iar restul de șase vor purta sigla mărcii de de lux Genesis.

Trei dintre modelele Hyundai vor fi sedanuri, unul dintre ele fiind viitorul Hyundai Ioniq 6, care va fi lansat în cursul acestui an. Vor urma șase SUV-uri, un vehicul utilitar ușor și altul complet nou. În același timp, coreenii au confirmat că viitorul SUV de mari dimensiuni Ioniq 7 își va face debutul în 2024.

În paralel, Genesis va lansa două limuzine și patru SUV-uri. Primul dintre acestea va fi electricul GV70, care va fi prezentat în cursul anului curent. Oficialii brandului de lux au anunțat că vor lansa doar mașini complet electrice începând cu 2025.

În ceea ce privește bateriile, Hyundai speră să beneficieze de jumătate din bateriile de nouă generație. Acest lucru va fi posibil datorită unor noi parteneriate cu producătorii mondiali de baterii începând cu 2025. Coreenii speră să asigure 170 GWh de baterii până în 2030.

În sfârșit, grupul sud-coreean anunță actualizări software „over-the-air” pentru modelele ce vor fi lansate începând cu sfârșitul acestui an. Funcționalitatea va fi extinsă la toate modelele până în 2025.

Nu în ultimul rând, Hyundai s-a angajat să introducă conducerea autonomă de nivel 3 la limuzina de lux Genesis G90. Noua funcție „Highway Driving Pilot” va fi disponibilă din a doua jumătate a anului 2022.

Sursa: AutoNews

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide