Șoferul de Tesla, ucis când mașina rula pe Autopilot, reclamase probleme la sistem

Autor: Elena Luchian 14 feb. 2020 Știri auto

Un inginer de la Apple, ucis în urmă cu doi ani, în timp ce mașina sa, o Tesla Model X, rula pe Autopilot, reclamase, în repetate rânduri probleme de operare la sistemul de rulare autonomă, ba chiar mersese cu mașina la service pentru a rezolva problema.

Galerie foto

Mașina sa a lovit o barieră de beton pe o autostradă din Los Angeles, California, în martie 2018. La aproape un an de la accident, autoritățile au dat publicității o informație care schimbă radical datele anchetei: inginerul care și-a pierdut viața în accident reclamase lacunele sistemului Autopilot cu care era echipată mașina sa.

Reclamațiile sale au fost dezvăluite alături de o serie de documente din dosar, făcută publică săptămâna aceasta de Consiliul Național de Siguranță al Transporturilor din Statele Unite.

Șoferul ucis în accident, Walter Huang, își anunțase soția că mașina sa a virat brusc către bariera de beton de pe autostradă, cu doar câteva zile înainte. Ulterior, vehiculul a lovit obstacolul în plin, iar el a fost grav rănit și, în cele din urmă, s-a stins din viață la spital. Huang îi vorbise despre probleme asemănătoare fratelui său și unui prieten care deține același model de Tesla.

Mai mult, șoferul își dusese mașina la service pentru a rezolva eroarea. Cei de la Tesla nu au reușit să identifice problema.

Familia șoferului decedat a dat în judecată compania Tesla, dar și autoritatea care administrează drumul pe care a avut loc impactul. Cu 11 zile înainte de accidentul fatal, bariera din beton fusese avariată în urma unui alt incident.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide