Coronavirusul lovește din nou industria auto. Încă patru uzine închise

Autor: Promotor 11 mart. 2020 Știri auto
Coronavirusul lovește din nou industria auto. Încă patru uzine închise

Coronavirusl lovește din nou industria auto. Încă patru uzine au fost închise. Dacă nu intervine nicio modificare, producția se va relua pe 3 aprilie.

Autoritățile italiene fac eforturi uriașe pentru a reduce numărul îmbolnăvirilor. 631 de persoane au murit în Peninsulă, acolo unde s-au înregistrat deja peste 10.000 de cazuri. Având în vedere situația critică, grupul auto Fiat-Chrysler a recurs la închiderea a patru dintre fabricile sale pentru 2-3 săptămâni. Conducerea vizează astfel reducerea riscurilor de îmbolnăvire pentru angajați.

În acest interval, mediul de lucru și spațiile de relaxare vor fi supuse unei procedure de dezinfectare.

Epidemia de coronavirus determină Metrorex să permită plata cu cardul

Sunt închise, începând de mâine, centrul de producție Pomigliano d’Arco, acolo unde se construiește Fiat Panda, uzina Melfi, unde văd lumina zilei Fiat 500X, Jeep Renegade și Jeep Compass, uzina Atessa, unde se produc Citroen Jumper, Fiat Ducato și Peugeot Boxer, dar și uzina Cassino, unde sunt construite Alfa Romeo Giulia, Giuletta și Stelvio.

Cele patru fabrici au o capacitate de producție de 600.000 de unități pe an, adică 4% din producția auto europeană. Conducerea consideră că aceste măsuri nu vor afecta cifrele anuale.

AutoNews Europe scrie că un mare dealer din Torino, care vinde modele Fiat, Jeep, BMW, Mercedes-Benz, Toyota, Hyundai, Kia, Mitsubishi și Subaru, se va închide pentru prima oară în istoria sa de 55 de ani. 1.700 de persoane sunt angajate acolo.

Ce a pățit un tânăr suspect de coronavirus care s-a dus să dea examenul auto

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide