Epidemia de coronavirus determină Metrorex să permită plata cu cardul

Autor: ProMotor 10 mart. 2020 Știri auto

Metrorex a introdus în sfârșit plata cu cardul contactless la porțile de acces din 43 de stații de metrou. A fost nevoie de declanșarea epidemiei de coronavirus pentru ca Metrorex să ia această decizie. Reamintim că plata contactless a fost testată în mai multe stații de metrou încă de acum patru luni, iar soluția tehnică există încă de la modernizarea sistemului de acces în stațiile de metrou.

Sistemul a devenit disponibil în stațiile în care accesul a fost modernizat prin introducerea porților batante de acces.

Pentru a beneficia de acest sistem, călătorul trebuie să apropie orice card sau dispozitiv electronic (telefon sau ceas inteligent) cu funcție contactless de zona marcată cu semnul contactless de pe poartă. În cazul in care un călător dorește să achite mai multe intrări cu acelasi card, el trebuie să apese, începând cu a doua tranzacție consecutivă, tasta „+” de pe ecranul turnichetului și apoi să apropie cardul de semnul contactless.

Costul unei călătorii ramâne acelasi, de 2,5 lei, și nu există comisioane bancare. Plata se va putea face atât cu cardul contacless, cât şi cu telefonul mobil sau cu ceasul inteligent.

Primele teste pentru accesul contactless la metrou au fost făcute în luna noiembrie, la stațiile de metrou Pipera, Aurel Vlaicu, Piaţa Victoriei 1 si 2, Piaţa Universităţii, Piaţa Unirii 1 şi 2, Tineretului şi Grozăveşti.

„Proiectul de Modernizare Control Acces, costul total a fost undeva la 182 milioane de lei, 39 de milioane de euro cu TVA. Proiectul a fost finaţat din fonduri europene nerabursabile, deci am şi contribuţie 85% de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare. Proiectul de astăzi nu costă nimic. Aparatele achiziţionate au cititoare din fabricaţie, cititoare pentru cardurile contactless. Noi acum îmbunătăţim ca o soluţie de plată utilizarea cardurilor bancare pe aceste cititoare care sunt deja încorporate în echipamentul achiziţionat în cadrul proiectului de modernizare, din care face parte”, explica atunci Mariana Miclăuş, directorul Metrorex.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide