Corvette ar putea deveni un brand de sine stătător până în 2025

Autor: Adrian Somai 30 nov. 2022 Știri auto

Zvonuri cu privire la extinderea brandului Corvette într-o sub-marcă cu drepturi depline și cu mai multe modele în portofoliu au mai apărut și după lansarea modelului C8, însă acum pare că există niște planuri concrete în această direcție. La sfârșitul anului 2019, CEO-ul GM Mary Barra a lăsat ușa deschisă pentru o astfel de posibilitate.

Potrivit publicației Car and Driver, constructorul ar plănui lansarea unui nou sub-brand Corvette cu drepturi depline în 2025. De asemenea, se pare că cei de la Chevrolet intenționează să lanseze două modele noi sub marca Corvette, alături de un coupe Corvette cu propulsie electrică. Conform informațiilor, ar fi vorba despre un coupe cu patru uși și un crossover de înalta performanță.

Deși nu există încă informații confirmate în acest sens, zvonurile indică faptul că viitoarele modele Corvette se vor diferenția de alte vehicule electrice prin software și hardware de înaltă calitate. De asemenea, modelele vor fi echipate cu un sistem electric de 800 de volți cu o capacitate de încărcare de până la 350 de kilowați. Tot la capitolul tehnic, modelele Corvette ar mai putea fi dotate cu o transmisie cu două viteze și cu un sistem de răcire patentat.

Modele scumpe și exclusiviste

Așa cum evidențiam și în rândurile precedente, informații clare despre aceste planuri nu există încă, la fel cum nici confirmări oficiale nu au fost făcute deocamdată. În cazul în care toate aceste idei se vor concretiza, cel mai probabil vom vedea în portofoliul Corvette niște modele exclusiviste.

Bineînțeles, nici prețurile acestor modele nu vor fi prea mici, ba chiar din contră. Până la urmă, toate această tehnologie software și hardware de înaltă calitate despre care pomeneam în rândurile anterioare vine cu un preț. Rămâne de văzut cum se vor concretiza în cele din urmă aceste planuri!

Urmărește Promotor.ro pe Google News


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide