COVID nu iartă: Lewis Hamilton se resimte înaintea cursei de la Abu Dhabi

Autor: George Cristea 13 dec. 2020 Știri auto

COVID nu iartă: Lewis Hamilton se resimte înaintea cursei de Formula 1 de la Abu Dhabi, care începe duminică de la 15:10. Britanicul a concurat cu dificultate în sesiunea de calificări, fiind abia ieșit din convalescență după contaminarea cu virusul SARS-Cov2.

Intră în Galeria FOTO

Depistat pozitiv cu Covid-19 imediat după cursa din Bahrain, Lewis Hamilton susține că nu este 100% recuperat, având încă unele probleme cu respirația. Epuizarea fizică și pierderea în greutate sunt, de asemenea, probleme cu care se confruntă Hamilton, care pornește în cursa de duminică de la Abu Dhabi de pe poziția a treia a grilei de start.

Septuplul campion mondial de Formula 1, Lewis Hamilton a revenit pentru ultima cursă de Formula 1 a acestui sezon, după ce fusese afectat Covid-19. Englezul a lipsit de la cursa de săptămâna trecută din Bahrain, fiind afectat de infecția cu SARS Cov2. El a fost testat negativ în cursul acestei săptămâni, la 10 zile după ce fusese confirmat prima dată. La timp pentru a-şi putea relua locul în echipă pentru Abu Dhabi.

Ce spune Lewis Hamilton despre lupta cu COVID și perspectivele cursei din Abu Dhabi

„Nu sunt 100%”, a spus Hamilton pentru BBC Sport, după ce a reușit doar o clasare pe poziția a treia în lupta pentru pole position cu Max Verstappen de la Red Bull şi cu colegul său de la Mercedes, Valtteri Bottas. „Încă mai simt că plămânii mei nu sunt în cea mai bună stare. Dar aș conduce și cu o singură mână. Asta facem noi ca piloți de curse. Nu va fi cea mai ușoară cursă, dar mă voi descurca și voi da tot ce am mai bun”.

La fel ca majoritatea celor care au trecut cu bine prin această boală, Hamilton susține la rândul său că cea mai mare problemă cu care s-a confruntat este cea a lipsei de energie. „Una dintre simptome este epuizarea fizică”, a spus el. „Am încercat să dorm cât mai mult posibil, dar recuperarea nu este la fel de ușoară ca în trecut. În plus, am pierdut destul de mult în greutate în
acea săptămână. Deci nu sunt 100%, la fel ca atunci când am concurat ultima dată. Dar asta nu mă va împiedica în niciun caz să dau tot posibilul duminică”, a mai precizat englezul pentru BBC
Sports.

Cursa de la Abu Dhabi prezintă un interes deosebit nu doar datorită stării lui Hamilton, ci și pentru debutul în Formula 1 al lui Mick Schumacher. Fiul mult mai celebrului Michael Schumacher va participa, în combinezonul Haas, la prima sesiune de antrenamente libere de la Abu Dhabi, înaintea ultimei etape a sezonului de Formula 1. Mick Schumacher conduce clasamentul general în Formula 2. Germanul are un avans de 14 puncte, cu o etapă înainte de final și se pregătește de titlul mondial.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide