Fiul lui Michael Schumacher va debuta în Formula 1. Pentru ce echipă va pilota?

Autor: Elena Luchian 02 dec. 2020 Știri auto

Fiul lui Michael Schumacher va debuta în Formula 1. Pilot al Academiei Ferrari și aflat în anturajul echipei Mercedes-AMG Petronas, ultimele echipe ale tatălui său, Mick Schumacher nu va pilota pentru niciuna dintre cele două.

GALERIE FOTO 

Fiul steptuplului campion mondial Michael Schumacher se va afla în sezonul viitor pentru prima oară pe grila de start într-o cursă de Formula 1. Mick va pilota pentru Haas, care se desparte de ambii piloți, Kevin Magnussen și Romain Grojean. Pentru francez, cursa din Bahrein, în care a fost implicat într-un accident teribil, a fost și ultima în combinezonul echipei americane.

“Sunt incredibil de fericit și, pur și simplu, am rămas fără cuvinte”, a spus pilotul german în vârstă de 21 de ani. Declarația a venit la scurt timp după ce team-ul american a făcut anunțul. Celălalt monopost va fi pilotat de rusul Nikita Mazepin, care participă, la această oră, în Formula 2. Mazepin, în vârstă de 21 de ani, este fiul magnatului rus Dmitri Mazepin, șeful companiei Uralchem, al cincilea producător de îngrășăminte chimice al lumii.

Haas primește motoare și componente furnizate de Ferrari, iar Michael Schumacher este pilot al Academiei Ferrari.

Mick Schumacher, cu gândul la tatăl său înaintea debutului în Formula 1

Mick are un mesaj și pentru tatăl său, Michael. Acesta a câștigat primul său titlu la 25 de ani. Starea sa de sănătate este, de șapte ani, top secret. “Vreau să le transmit dragostea mea părinților mei, știu că lor le datorez totul. Am crezut mereu în visul meu de a concura în Formula 1”, au fost cuvintele tânărului pilot.

Mick Schumacher conduce clasamentul general în Formula 2. Germanul are un avans de 14 puncte, cu o etapă înainte de final și se pregătește de titlul mondial. Schumacher junior va participa, în combinezonul Haas, la prima sesiune de antrenamente libere de la Abu Dhabi, înaintea ultimei etape a sezonului de Formula 1.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide