Top 8 mașini cu care să pleci în vacanță în Grecia și să nu te simți deloc obosit când ajungi acolo

Autor: David Andrei 02 iul. 2020 Știri auto

Ore întregi pe drum, sute de kilometri parcurși, apoi, peste câteva zile, trebuie să repeți aventura pentru a te întoarce acasă. O vacanță în Grecia este, de fapt, o probă de anduranță. Top 8 mașini cu care să pleci la drum și să nu te simți deloc obosit când ajungi acolo.

GALERIE FOTO

“M-am întors mai obosit decât am plecat!” De câte ori ai zis-o și de câte ori ai auzit-o după o vacanță? Sunt mașini care, pe lângă drumul solicitant, cresc nivelul oboselii resimțite pe drum. Dar există și mașini cu care sutele de kilometri parcurse până în Grecia devin o plăcere. Am făcut lista mașinilor cu care călătoria obositoare devine relaxantă. Am inclus în top și mașini premium, dar și modele de volum.

Kia Sportage

A fost cel mai bine vândut model de la Kia la nivel global, în 2018. Și nu e deloc surprinzător. La drum lung, Sportage te răsfață cu Smart Cruise Control, un sistem de păstrare a benzii de circulație, care corectează direcția la nevoie.

Suportul lombar, funcția de ventilație a scaunelor, binevenită în plină vară, și suspensia High Performance Damper fac drumul până în Grecia să pară mai scurt.

În premieră cu sistem mild hybrid, Sportage devine extrem de economică. Trebuie să țineți cont însă, că această versiune vine cu un volum redus al portbagajului din cauza prezenței bateriei.

BMW X5

Construit pe platforma CLAR, ca limuzinele Seria 5 și Seria 7, BMW X5 oferă confortul unui lounge de lux. Pentru că asta și este. Șoferul ia loc într-un scaun cu funcție de masaj cu opt programe, care transformă drumul spre Grecia într-o vizită la spa.

În X5 ești înconjurat de elemente high-tech. Ai la dispoziție BMW Operating System 7.0, redat pe un ecran tactil nou. E suficient să-i spui „Hey BMW” și te întreabă ce ai nevoie.

Ai 750 de litri pentru bagaje, așa că îți poți lua tot ce ai nevoie. Mai mult, suspensia pneumatică va coborî mașina cu 40 de milimetri pentru a-ți fi de ajutor atunci  când trebuie să încarci obiecte grele. Ușa portbagajului se poate deschide în două secțiuni diferite.

Honda CR-V

Honda CR-V a fost, în 2016, cel mai bine vândut SUV din lume. 752.670 de clienți l-au ales, ajutându-l astfel să câștige cursa la nivel global cu Toyota RAV4 (723.988 de unități vândute). CR-V înseamnă Compact Recreational Vehicle (vehicul compact recreational), iar numele spune totul.

4.60 metri în lungime, 1.82 în lățime, 1.68 în înălțime și un ampatament de 2,63 metri. Sunt cifre care o recomandă pentru familiile care pleacă o săptămână în vacanță în Grecia. În portbagajul de 589 de litri, ai loc pentru căruciorul copilului și valizele în care a încăput jumătate de șifonier.

Sistemul Magic Seats face – așa cum îi spune numele – un număr de magie prin simpla acționare a unei clapete din portbagaj, și transformă pe loc spațiul de depozitare: 1.146 de litri.

Audi A8

În septembrie 2017, atunci când a fost prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, Audi A8 era considerat cel mai inteligent model existent la acea oră pe piață.

Cabina are la bază un concept minimalist, dar elegant, iar prezența butoanelor fizice a fost redusă la minimum. Șoferul beneficiază de un instrumentar de bord digital și de două display-uri, de 10,1, respectiv 8,6 inci, orientate către el, prin intermediul cărora poate comanda cea mai nouă generație a sistemului multimedia MMI. Acesta poate fi controlat și prin gesturi sau prin comenzi vocale.

Audi A8 poate fi comandat și cu două locuri individuale în spate, cu scaune de lux, echipate cu funcții de încălzire, ventilație și masaj, inclusiv pentru picioarele pasagerilor.

Peugeot 5008

Rafinat și spațios, Peugeot 5008 poate fi comandat opțional cu 7 locuri. i-Cockpit creează o atmosferă high-tech, iar scaunele cu masaj asigură un confort superior.

Pentru că ne plângem mereu că ne amorțesc mâinile pe volan la drum lung, Peugeot 5008 are soluția: volanul poziționat mai jos, cu diametru redus, te va ajuta să începi odihnit vacanța în Grecia. Cele 10 difuzoare ale sistemului audio Focal transformă cabina într-o sală de concerte.

Nu se află printre cele mai noi modele din topul nostru, dar își merită poziția printre cele mai confortabile.

Mercedes-Benz GLE

Noul Mercedes-Benz GLE integrează genele de SUV ale familiei M, dar preia eleganța limuzinelor E. Pentru că are cel mai bun coeficient aerodinamic din segment, de 0,29, GLE vine cu cifre de consum mai bune decât cele ale generației anterioare, iar zgomotul la rulare este redus.

SUV-ul primește în premieră suspensia activă E-ACTIVE BODY CONTROL, care integrează și funcția Free Driving. Oferită la motoarele cu șase și opt cilindri, este singura suspensie din lume care permite controlul individual al arcurilor și amortizoarelor la fiecare roată.

În premieră, în gama GLE apare opțiunea de șapte locuri, ideală pentru familiile numeroase. Pentru a asigura relaxarea și confortul la bord, GLE beneficiază și de funcția Energizing Comfort, care pune la dispoziția ocupanților muzică, lumină ambientală și masaj în funcție de alegerea lor.

Skoda Superb

Desemnată, în iunie 2017, cea mai confortabilă mașină de către publicația britanică Auto Express, Skoda Superb a primit de atunci o nouă generație, iar constructorul ceh îi trece în cont o serie de inovații și confort superior.

Mașina beneficiază, în premieră, de un sistem plug-in hybrid, care integrează motorul pe benzină 1.4 TSI și un motor electric, care dezvoltă împreună 218 cai putere. Până la 56 de kilometri poate rula Superb iV cu emisii zero și are o autonomie de până la 930 de kilometri. Așa că vei fi nevoit să oprești la benzinărie o singură dată în vacanță.

În versiunea de top L&K, noua Skoda Superb iV este chiar o limuzină de lux.

Volvo XC90

Sobru și minimalist, tipic scandinav, Volvo XC90 este considerat cel mai sigur vehicul al tuturor timpurilor. Nicio persoană nu a murit într-un accident la bordul acestui model în cei 18 ani de când este pe piață.

Funcția Pilot Assist îl ajută pe șofer menținând viteza și distanța față de mașina din față, poziționează vehiculul în centrul benzii de circulație, adaptează viteza în funcție de viraje și intersecții și este activă până la o viteză de 130 km/h.

Mașina poate fi configurată cu patru, cinci, șase sau șapte locuri. Scaunele pentru șofer și pasageri sunt disponibile cu funcții de masaj și de ventilație. Rândurile doi și trei sunt poziționate deasupra celor din față pentru a oferi ocupanților o perspectivă mai bună.

Portbagajul poate oferi un spațiu de până la 1.868 de litri atunci când scaunele din spate sunt rabatate.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide