Cea mai recentă creație BMW are motor electric și zboară

Autor: David Andrei 07 nov. 2020 Știri auto

Cea mai recentă creație BMW are motor electrric și zboară. BMW i și-a unit forțele cu Designworks pentru a realiza un costum zburător.

GALERIE FOTO

Costumul este proiectat pentru a permite viteze mari la altitudine pe durate de zbor cât mai mari. Acesta este echipat cu două elice din fibră de carbon. Fiecare dintre cele două elice este pusă în mișcare de un motor electric de 10 cai putere.

Acestea se rotesc la o viteză de aproximativ 25.000 de turații pe minut și pot funcționa pentru aproximativ cinci minute. Energia este stocată în baterie. Tot acest sistem este amplasat pe costum, în partea frontală, în zona pieptului.

BMW i și Designworks lucrează de trei ani la acest proiect, în care a fost implicat și Peter Salzmann, un expert în sporturi extreme care se practică la altitudine. El a făcut parte din echipa de proiectare și dezvoltare a costumului, care a fost supus și unor teste în tunelul de vânt.

Costumul zburător BMW cu motor electric, mai performant decât costumele clasice

“Accelerația rapidă permite zborul la viteze de peste 300 km/h”, le explică Salzmann celor tentați să încerce această experiență. Salzmann și alți doi sportivi au urcat cu un elicopter până la o altitudine de 3.000 de metri și au sărit de acolo. Ceilalți doi au purtat costume zburătoare convenționale. Costumul cu logo BMW i-a permis lui Salzmann să accelereze mai rapid decât colegii săi și să zboare razant pe lângă un vârf montan.

Costumul zburător a fost dezvăluit în cadrul evenimentului BMW #NEXTGen. Tot acolo vor fi dezvăluite oficial crossover-ul electric BMW iNext pe 11 noiembrie și o versiune misterioară a lui MINI pe 17 noiembrie.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide