Criza cipurilor obligă Skoda să își reducă producția

Autor: Adrian Somai 31 ian. 2023 Știri auto

Criza cipurilor continuă, industria auto având în continuare de suferit din această cauză. Cehii de la Skoda resimt din plin această problemă în momentul de față, conducerea producătorului cu sediul la Mlada Boleslav văzându-se pusă în situația de a decide reducerea producției. Sindicatele constructorului est-european au anunțat că producția va fi redusă în cursul acestei săptămâni din cauza lipsei de cipuri.

Potrivit primelor informații, va fi afectată producția unor modele importante din gama producătorului ceh, printre care Octavia, Enyaq, Fabia și Kamiq. Sindicatele au anunțat cu această ocazie că unele schimburi care lucrează la producția acestor modele vor fi anulate în cursul acestei săptămâni, conform Reuters.

„După începutul optimist din primele săptămâni ale anului, situaţia producţiei se înrăutăţeşte din nou”, au precizat sindicatele Skoda la începutul acestei săptămâni. Totodată, directorul general Klaus Zellmer spune pe această temă că “situaţia de pe piaţă va rămâne tensionată în 2023, dar suntem prudent optimişti că situaţia se va îmbunătăţi în lunile următoare”.

Lipsa de componente a afectat grav activitatea Skoda

Anul 2022 a fost unul dificil pentru Skoda, vânzările constructorului ceh scăzând la nivel global cu aproape 17 procente. Producătorul s-a confruntat cu mai multe probleme care au dus în cele din urmă la acest rezultat, începând de la lipsa de compenente și până la problemele apărute pe lanțurile de aprovizionare sau până la creșterea prețurilor la energie și materii prime. Așa cum reiese însă și din declarația șefului Skoda, oficialii constructorului sunt optimiști în legătură cu noul an.

În ciuda tuturor aceste probleme, vânzările Skoda nu au mers chiar rău în 2022, ba chiar din contră. Producătorul ceh a livrat la nivel global peste 730.000 de automobile, India dovedindu-se a fi motorul care a asigurat succesul Skoda în 2022. Potrivit cifrelor, vânzările din India au crescut în 2022 cu peste 125%, ceea ce nu este deloc de neglijat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor


Adrian Somai
Adrian Somai
Am studiat cursurile Facultății de “Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori” din cadrul Academiei de Studii Economice București. Lucrez în presă de mai bine de cinci ani, colaborând de-a lungul vremii cu diverse publicații precum Ziarul de Sport, Cars.ro sau Manager.ro. Mi-a plăcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide