Crossover-ul Lexus UX primește un nou sistem de infotainment și o echipare nouă F Sport Design

Autor: Mihai Morcovescu 14 mai 2022 Știri auto

Producătorul japonez de automobile de lux Lexus a publicat fotografiile și imaginile referitoare la versiunea 2023 a modelului UX. Crossover-ul nipon primește o serie de actualizări tehnice și tehnologice, care vor fi disponibile începând cu vara anului curent.

Sistemul de infotainment vine cu ecran de 8 sau de 12,3 inch

Cel mai mic crossover Lexus, UX, primește, între altele, cea mai nouă versiune a sistemului de infotainment. Acesta oferă un răspuns la comenzi mai rapid și un asistent vocal nou. Este oferit cu ecran de 8 sau de 12,3 inch și poate fi actualizat „over-the-air”. În plus, sistemul multimedia oferă acum două porturi de încărcare USB suplimentare.

În același timp, comenzile pentru pornirea sistemului de încălzire în scaune au fost repoziționate. Acestea au fost mutate din partea inferioară a bordului în dreapta manetei schimbătorului de viteze. De asemenea, suportul pentru încărcarea wireless a telefonului mobil este acum mai mare. În plus, Lexus UX va oferi acum la interior și iluminare ambientală LED.

Dincolo de aceste îmbunătățiri, japonezii au introdus și alte tehnologii. Printre acestea se numără o cheie digitală care preia forma unei aplicații pentru smartphone. Ecranul mare afișează imaginile capturate de camerele video din față, din spate și din părțile laterale.

Modelul va putea fi comandat într-o nouă nuanță pentru caroserie, denumită Sonic Platinum. Clienții vor putea opta și pentru o caroserie în două tonuri, având la dispoziție șase opțiuni (plafon negru pe F Sport și F Sport Design).

Este introdusă o nouă echipare: F Sport Design

La nivel de șasiu, inginerii de la Lexus au venit cu un update important. Acesta constă în 20 de puncte de sudură suplimentare aplicate în zona portierelor și a hayon-ului pentru un plus de rigiditate structurală. Au fost revizuite, totodată, și sistemele de siguranță și de asistență pentru șofer.

Niponii spun că au testat prototipuri UX la Centrul Tehnic Toyota „Shimoyama” pentru îmbunătățirea servodirecției electrice, amortizoarelor și altor piese. Noile anvelope de tip „run-flat” cu care vine mașina vor îmbunătăți confortul, dar și nivelul de zgomot la interior.

Pentru Europa niponii au pregătit o nouă linie de echipare, denumită F Sport Design. Aceasta oferă, între altele, accente cromate și negre în jurul grilei, a farurilor LED și a geamurilor. De asemenea, sunt disponibile jante de 18 inch, suspensii variabile adaptive și amortizoare Yamaha.

La interior, clienții vor regăsi scaune încălzite, tapițerie din piele sintetică roșie, volan și pedalier sport și climatizare automată bi-zonă. Din pachetul vizual mai fac parte bare cromate pentru plafon și embleme F Sport Design.

Aceste upgrade-uri vor fi disponibile pe versiunile Lexus UX UX 250h și UX 200. Debutul comercial la nivel global este programat pentru vara acestui an.

Sursa: Lexus

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Lexus


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide