Cu cât s-a vândut un Mercedes 300 SL Roadster găsit într-un hambar

Autor: ProMotor 11 mai 2020 Știri auto

Astfel de știri sunt în măsură să aprindă imaginația oricui. Magazii abandonate, în care zac de zeci de ani comori impresionante – de ce nu ai putea să găsești și tu așa ceva? Nu ar strica, pentru că iată cu cât s-a vândut un Mercedes 300 SL Roadster găsit abandonat într-un hambar, după 40 de ani.

Intră în Galeria FOTO

Nu de puține ori citim despre colecționari cu garaje pline de mașini rare, care au pierdut de mult șirul exemplarelor pe care le-au înghesuit într-un fund de garaj. Multe au fost descoperite după zeci de ani de când proprietarul acestora a decedat, de către cei care au cumpărat pe mai nimic o proprietate abandonată.

Acest exemplar rar de Mercedes 300 SL Roadster a stat abandonat într-un depozit din statul american Indiana timp de peste 40 de ani. Mașina este una dintre cele mai populare printre colecționarii de mașini clasice și se vinde, de regulă, la licitații, cu sume cu șapte cifre. Malina fusese cumpărată de fostul proprietar în 1976 și apoi abandonată în depozit, ceea ce explică rulajul de numai 14.558 de mile (circa 23.500 km).

Desigur, fiind o mașină deținută de un american neglijent, nu ar trebuii să ne miră că starea mașinii este una deplorabilă. Mai mult, aceasta, în ciuda rulajului modest a fost revopsită, atât la interior (tapițeria) cât și la exterior (caroseria). În afară de aceste modificări, însă, mașina este „neatinsă”, ceea ce-i conferă o valoare deosebită.

Câte exemplare Mercedes 300 SL Roadster au fost produse

Numai 1.848 de exemplare Mercedes 300 SL Roadster au fost construite între 1957 și 1963, iar acesta este unul dintre cele 249 produse în 1960. Mașina vine cu cartea de service de la producător și are un istoric impecabil. Vopseaua originală a fost „Blaugrau”, iar tapițeria din piele era vopsită, de asemenea, în albastru. Unul dintre proprietarii anteriori ai mașinii a revopsit-o însă în argintiu, cu un interior în negru de această dată.

Chiar și în aceste condiții, acest Mercedes 300 SL Roadster s-a vândut pentru circa 1,1 milioane de dolari. Noul proprietar va trebuie să mai adauge la această sumă un buget generos pentru restaurarea motorului și a interiorului. Nu este singurul caz de Mercedes 300 SL Roadster găsit abandonat. Relativ recent, un alt exemplar a fost adjudecat pentru 800.000 de dolari. Chiar și modelele mai noi pot avea prețuri exorbitante, după cum o demonstrează acest Mercedes-Benz 600 Pullman Maybach din 1975, care este de vânzare pentru 2,15 milioane de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide