Pot să merg cu mașina la spălătorie în perioada carantinei generale? Autoritățile răspund

Autor: ProMotor 13 apr. 2020 Știri auto
Pot să merg cu mașina la spălătorie în perioada carantinei generale? Autoritățile răspund

Mașinile noastre se murdăresc stând degeaba în perioada carantinei generale. Mai mult, după ce străzile sunt spălate cu substanțe biocide sau clor, autoturismele rămân pătate, iar vopseaua se poate deteriora. Poți să mergi cu mașina la spălătorie în perioada carantinei generale? Autoritățile răspund.

Pot să merg cu mașina la spălătorie? A fost întrebarea pusă de șoferii care au ajuns să nu mai vadă prin geamurile pline de mizerie. Grupul de Comunicare Strategică a oferit o serie de clarificări în ceea ce privește restricțiile privind deplasarea. Șoferii primesc astfel o veste bună. Pot merge să-și spele mașinile în perioada Stării de Urgență.

Citește și:

Oficial: Lista cu actele care își prelungesc valabilitatea în perioada stării de urgență

„Da, sunt permise deplasările la spălătoriile auto pentru curățarea mașinilor, atunci când acest lucru este necesar, dar cu respectarea strictă a prevederilor ordonanțelor militare”, au răspuns cei din Grupul de Comunicare Stratetică.

Ce scrii în declarație când mergi cu mașina la spălătorie?

Este neapărat necesar ca șoferii care merg să-și spele autoturismele să aibă la ei declarația pe proprie răspundere. Autoritățile le recomandă acestora să bifeze punctul referitor la asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor.

Șoferii au mai primit o veste bună odată cu publicarea Ordonanței militare nr. 8 în Monitorul Oficial săptămâna trecută. Aceștia pot merge la service cu mașina sau se pot deplasa pentru a achiziționa piese auto. Este permisă și deplasarea la reprezentanțele auto în vederea achiziționării unui autoturism nou.

 

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide