Cum ar arăta Duster dacă ar fi mașină premium?

Autor: David Andrei 02 dec. 2020 Știri auto

Noile Dacia Logan, Sandero și Sandero Stepway au trecut deja la nivelul următor cu cea de-a treia generație. Au rămas mașini de buget, dar au primit și dotări care se regăsesc în segmentul premium. Dar cum ar arăta Duster dacă ar fi o mașină premium?

GALERIE FOTO

Dacia Duster este cel mai bine vândut SUV în România, iar în segmentul SUV-urilor mici, face legea în Europa, alături de Renault Captur. Și la est de țara noastră, Duster a câștigat rapid teren. În Rusia, acolo unde poartă logo-ul Renault, este preferatul celor care au de-a face cu ierni grele cu multă zăpadă. Dar cum ar arăta Renault Duster dacă ar fi premium?

În Rusia, se vinde încă Duster de primă generație, în ciuda faptului că România și restul Europei au primit cea de-a doua generație încă din 2017. Și se vinde cu succes. La sfârșitul lunii octombrie, modelul cu origini românești era pe locul 12 în Top 20 al celor mai populare mașini din Rusia și pe locul 4 în topul celor mai bine vândute SUV-uri. 3.264 de unități s-au vândut acolo în 2020. Evident, trei mari atuuri sunt prețul accesibil, garda mare la sol și faptul că poate fi comandat cu tracțiune integrală. Dar ar mai avea la fel de mult succes dacă ar deveni premium?

Duster premium are faruri de Range Rover

Rușii de la Kolesa și-au imaginat mașina cu un look mai elegant. În partea frontală și-a făcut apariția o bară de protecție robustă, cu prize mari de aer integrate. Farurile LED sunt preluate de la Range Rover. Semnalizatoarele au migrat din aripă pe oglinzile laterale. Iar în partea din spate au apărut două stopuri LED cu câte două segmente luminoase. Apar sub bară un difuzor de aer și patru terminații ale evacuării.

Din profil se pot observa jantele mari cu discuri de frâne.

O gardă la sol redusă, față de cei 210 milimetri, face SUV-ul să pară mai sportiv.

Sub capota lui Duster premium poate să funcționeze fie motorul de 1,6 litri pe benzină cu 114 cai putere, fie unitatea de 2.0 litri cu 143 de cai putere. Rușii sugerează însă, că motorul de la Clio R.S. ar fi mult mai potrivit pentru SUV-ul modificat.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Kolesa.ru



Comentarii
Inchide