Au fost cu Dacia Duster în Siberia. Acum sunt pregătiți de o altă experiență extremă: Polul Nord!

Autor: Elena Luchian 01 sept. 2020 Știri auto

Românii care au fost cu Dacia Duster în Siberia sunt acum pregătiți de o altă experiență extremă. Vor pleca la Polul Nord. Partener de încredere le va fi tot SUV-ul românesc!

GALERIE FOTO

Pandemia de coronavirus i-a ținut acasă luni de zile. A fost greu pentru oamenii obișnuiți cu drumul. Și nu orice drum, ci cel mai greu dintre ele. Attila Bertici va lua drumul Cercului Polar în ianuarie 2021. Alături de el nu va fi soția, ca în Siberia, ci fratele său, Nicolae Bertici. Nici pentru soția sa, Kinga, misiunea nu va fi ușoară. Va aștepta vești de acolo de unde nu sunt nici semnal la telefon și nici internet.

Ruta îi va duce tot către nordul Rusiei, prin tundra înghețată. Este un traseu pe care Google Maps nici nu îl cunoaște. Pe acolo nu există drumuri. Vor parcurge sute de kilometri pe râuri și lacuri înghețate. Vor fi 4000 de kilometri dincolo de Cercul Polar în plină iarnă nordică.

Dacia Duster Polul Nord Siberia (7)

“Credem că va fi cea mai grea expediție de până acum. Nu va fi frigul extrem din Oymyakon, în schimb va fi foarte multă zăpadă, viscol și drumuri impracticabile mai ales pentru Duster”, anunță Attila Bertici înaintea expediției.

De această dată, nu vor mai fi singuri. Era prea periculos să repete experiența siberiană în doi. Attila va conduce Duster-ul pe benzină pe care îl alintă “Black NEO”, achiziționat după aventura în Siberia. Le va ține companie o altă Dacia, “Blue Duster”, cu propulsie diesel. La bord vor călători alți doi români: Vasile Hortobet și Dan Paici, zis “Lupul Singuratic”.

Specialiști în expediții extreme cu Dacia Duster

Anul trecut, România a fost cu ochii pe curajoșii Kinga și Attila Bertici, care s-au aventurat în iarna siberiană, pentru a ajunge la “polul frigului”, Oymyakon.

Cei doi și-au îndeplinit misiunea, dar au trecut prin momente dificile: au rămas fără bani și acte în timpul unui popas, iar la 40 de kilometri de TomTor, mașina a început să scoată zgomote ciudate.

“Am crezut că o să murim acolo”, povestea Attila într-un interviu pentru Promotor, în urmă cu șapte luni, la scurt timp după revenirea în țară.

Urmărește Promotor.ro pe Google News



Comentarii
Inchide