Noi informații despre podul peste Dunăre de la Brăila. Când va fi dat în circulație

Autor: Ionuț Vîlciu 24 ian. 2023 Știri auto

Noi informații despre podul peste Dunăre de la Brăila au fost comunicate. Dacă totul decurge conform celor stabilite, acesta ar putea fi deschis în curând.

Într-o postare realizată pe pagina sa de Facebook, Irinel Ionescu Scrioșteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, a dezvăluit noi detalii despre podul peste Dunăre de la Brăila.

Conform spuselor sale, situația este promițătoare, iar lucrurile evoluează. Potrivit celor declarate de Scrioșteanu, în urma discuțiilor purtate cu responsabilii pentru construcția podului și a drumurilor conexe, el crede că lucrurile se îndreaptă pe o traiectorie bună.

„Am văzut din partea antreprenorilor începutul unui nou tip de abordare, una pozitivă, care mă face să cred că ritmul lucrărilor va fi accelerat și predictibil”, scrie Irinel Ionescu Scrioșteanu în postarea sa de pe Facebook.

Cum arată situația lucrărilor?

Conform postării scrise de Scrioșteanu, până acum s-au așternut 32.000 din cele 80.000 tone asfalt aferente primei etape pentru realizarea drumurilor de legătură și pe pod.

În acest moment, se execută lucrări atât la pod, cât și la drumurile de legătură. În zona podului suspendat se realizează armarea, cofrarea și turnarea ultimelor două porțiuni din placa de suprabetonare a structurilor blocului de ancoraj Jijila. Se montează elemente ale sistemului de dezumidificare aferent cablului principal și se aplică primului strat aferent hidroizolației.

De asemenea, se execută săpătura, armarea, cofrarea și betonarea grinzilor de bază aferente Turnurilor Jijia și Brăila, acestea fiind ultimele elemente de structură ale pilonilor. În zona malurilor de la Brăila și Jijia se montează grinzile de parapet, bordurile și pavelele și se construiesc rigolele de acostament necesar drumului principal, printre altele.

Când vom putea circula pe podul de la Brăila?

Scrioșteanu spune că, în funcție de evoluția lucrărilor din lunile februarie – martie 2023, care depind de mobilizarea antreprenorilor, dar și de condițiile meteorologice, vor comunica în ce lună din acest an se va putea circula pe podul peste Dunăre dintre Brăila și Galați.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor, Irinel Ionel Scriosteanu Facebook


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide