Cum arată benzile cu țepi ale Poliției? Cu ele opresc mașina fugarului în câteva minute – FOTO

Autor: ProMotor 22 oct. 2020 Știri auto

Poliția Română are acum în dotare celebrele benzi cu țepi, pe care le vedeam doar în filmele de acțiune. Sunt foarte eficiente, spun oamenii legii, pentru că reușesc să oprească mașina fugarului în câteva minute.

Dispozitivele sunt și foarte sigure pentru că nu provoacă explozia pneului, ci îl fac să se dezumfle ușor. Până acum, polițiștii îi prindeau pe cei pe care îi urmăreau făcând un baraj din autospeciale.

„Mașina respectivă este transmisă în rețeaua radio către ceilalți polițiști aflați în serviciul direcția de deplasare. Sunt în total 400 de astfel de dispozitive de blocare forțată în trafic”, a declarat pentru Digi24 Radu Gâtan, inspector de poliție.

Sistem după care acționează este foarte gândit prin prisma acelor care au diametrul mic, care fac câteva găuri, iar aerul se piarde treptat.

Galeria foto

Traficanții de țigări au fost opriți cu noile dispozitive ale Poliției
Traficanții de țigări au fost opriți cu noile dispozitive ale Poliției

Benzile cu țepi au fost folosite într-o intervenție în Suceava

În luna septembrie a acestui an, Poliția Rutieră din cadrul IPJ Suceava a primit în dotare 17 dispozitive de blocare a accesului auto. Ele pot fi utilizate conform procedurilor, în cazul neopririi la semnalul regulamentar al polițistului, în special în situațiile activităților infracționale sau ilicite săvârșite de către conducătorii auto.

În noaptea de 7 spre 8 octombrie 2020, polițiștii Orașului Vicovu de Sus au obținut informații privind un transport de țigări de contrabandă. În jurul orei 02.00 un echipaj de poliție a identificat în trafic un microbuz care se deplasa pe drumul public, secondat la mică distanță de un autoturism. A fost efectuat semnal regulamentar de oprire, însă cele două vehicule nu au oprit, plecându-se în urmărirea lor, cu folosirea semnalelor acustice și luminoase.

Autoturismul care seconda microbuzul a efectuat manevre constante de șicanare în trafic a autospecialei și de blocare a accesului acesteia pentru a asigura scăparea microbuzului.

A fost alertat un alt echipaj de poliție, care a instituit un filtru rutier în Vicovu de Sus. S-a efectuat din nou semnal regulamentar de oprire, după care a fost folosit dispozitivul special de blocare a accesului și trecerii auto asupra microbuzului.

Acesta și-a continuat deplasarea, însă a fost nevoit ulterior să oprească, având în vedere avariile suferite la nivelul pneurilor.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ProMotor.ro



Comentarii
Inchide