Ce pățesc șoferii care sunt prinși după ora 20:00 cu mașinile pe străzi în Dubai, în timpul epidemiei de Coronavirus

Autor: Promotor 28 mart. 2020 Știri auto

Poliția din Dubai a activat radarele pentru a monitoriza șoferii care încălcă măsurile de carantină.

Radarele sunt de obicei folosite pentru a prinde vehicule care circulă cu viteză, însă ele sunt acum folosite pentru a identifica șoferii care nu respectă apelul autorităților de a rămâne acasă în timpul Programului național de sterilizare din Dubai, a declarat vineri un oficial.

Mulți șoferi s-au plâns de flash-uri primite de radar pe diferite drumuri din Dubai, în ciuda respectării limitelor de viteză.

Poliția din Dubai a declarat că radarele au fost recalibrate pentru a prinde persoane care încalcă instrucțiunile.

Locuitorii trebuie să solicite un permis online dacă doresc să părăsească locuințele pentru cumpărarea de alimente, medicamente sau pentru a merge la spital.

Un oficial al poliției din Dubai a spus că pentru a evita amenzile oamenii trebuie să solicite acel permis online, scrie gulfnews.com.

„Doar persoanele care s-au înregistrat pe site-ul web și au primit aprobarea vor avea voie să plece din acasă în Dubai. În această seară (vineri, 27 martie) am primit numeroase apeluri de la șoferi întrebând despre radarele care i-au fotografiat, în ciuda faptului că se aflau sub limitele de viteză ”, a declarat oficialul.

VIDEO

În India situația este și mai dramatică

Poliția indiană a recurs la măsuri extreme pentru a-i determina pe oameni să stea acasă. Începând de miercuri, 25 martie, India se află în carantină. Statul a ordonat ca cei aproximativ 1,3 miliarde de oameni să rămână în case pentru a opri răspândirea coronavirusului. Poliția a folosit bastoanele pentru a îi convinge pe oameni să elibereze străzile din New Delhi.

În alte cazuri sunt loviți motocicliștii și persoanele care merg pe scutere, iar umilințele nu se opresc aici. Unii oameni sunt puși să facă genuflexiuni și flotări ca pedepse pentru că nu stau acasă.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Instagram



Comentarii
Inchide