Cum arată cel mai nou camion militar construit de Roman Brașov – VIDEO

Autor: Ionuț Vîlciu acum o lună Știri auto

Cel mai nou camion destinat Armatei Române este construit de Roman Brașov. Vehiculul militar este creat în serie limitată.

Roman Brașov a fost una dintre fabricile importante pentru perioada comunistă. Camioanele românești erau bazate pe o licență de MAN, de aici și numele rezultat: Roman. La fel ca alte produse fabricate la acea vreme, aceste vehicule erau fabricate prin obținerea licențelor de fabricare de la producători străini.

Camioanele Roman au fost foarte populare în țara noastră și au fost utilizate la diferite sarcini. Una dintre ele fiind cea de vehicul militar.

Roman Brașov – Cel mai nou camion militar românesc

Modelul produs la Brașov va fi folosit pentru logistică, dar producătorul spune că poate fi la fel de capabil și în misiunile de teren ale militarilor. „Este făcut absolut după standardele militare” spune un oficial al mărcii. Camionul poate transporta 3 persoane în cabină și 24 în platforma din spate.

Camionul poate funcționa atât pe motorină, cât și pe combustibil special, aprobat de NATO. Pentru uzul acestui tip de combustibil, motorul are nevoie de o pregătire specială.

Roțile se pot dezumfla sau umfla cu ajutorul comenzilor aflate în cabină. Acestea au și un sistem de protecție, iar în momentul în care depășești viteza recomandată pentru acea presiune, ele se umflă automat la loc, fără a fi nevoie de oprirea vehiculului.

În anul 2018, Roman a livrat către Armata Română 23 de camioane cu platformă și speră să primească comenzi și pentru varianta îmbunătățită.

Dacă în perioada sa de glorie, fabrica avea peste 20,000 de angajați, acum au mai rămas doar 100 care se ocupă de producția de camioane. Multe dintre secțiile care existau în trecut au fost desființate. Acum mai există doar Roman Brașov, care este secția care se ocupă de ramă/șasiu, de presaj, de cabină, echipamente, sudură, montaj general și teste. De asemenea, și de prototipuri.

Fabrica mai produce doar camioane în ediție limitată.

VIDEO

Sursa: Euronews


Sursa foto: Euronews


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, m-am alăturat echipei ProMotor pentru a combina cele două pasiuni ale mele: mașinile și presa. Studiez, analizez și documentez tot ce are roți. Presa nu trebuie să fie plictisitoare, așa că încerc, pe cât de mult posibil, să ... citește mai mult

Comentarii
Inchide