Un Aro ce a aparținut Armatei Române, scos la vânzare. Modelul românesc are o poveste interesantă

Autor: Ionuț Vîlciu 29 aug. 2022 Știri auto

Un Aro 243 care a aparținut Armatei Române a fost scos la vânzare. Prețul automobilului românesc vă va surprinde.

Un exemplar Aro 243 este listat la vânzare, iar proprietarul spune că a fost în dotarea Armatei Române. Mașina este din anul 1981 și arată de parcă ieri a părăsit uzina.

Sunt foarte multe mașini clasice în România. Există la fel de mulți oameni pasionați, nostalgici sau chiar ambele, care își achiziționează astfel de crâmpeie de istorie. Fie că sunt modele la care au visat în copilărie sau mașini autohtone cu care au crescut, mașinile clasice au luat amploare.

Astăzi vă prezentăm un exemplar de Aro foarte bine conservat. Anunțul ne spune că mașina este din anul 1981 și că a fost în dotarea Armatei.

Pe ARO 4×4.ro este listat un exemplar foarte bine întreținut de Aro 243. Mașina a parcurs în cei 41 de ani de viață doar 1827 de kilometri. Conform celor scrise în anunț, mașina are toate piesele originale. Dat fiind numărul de kilometri, acest lucru ar putea fi adevărat. De asemenea, actualul proprietar spune că mașina este înmatriculată pe numele său și că a fost cumpărată de la armată.

Aro 243 – Fost vehicul militar în stare perfectă

Așa cum reiese din pozele oferite, mașina arată foarte bine și are echipamentele unui vehicul militar. În primul rând, atât interiorul, cât și interiorul, se află într-o stare bună, de parcă nu ar fi fost utilizată. Vopseaua lucește, caroseria nu are îndoituri sau rugină, iar interiorul pare neatins.

Mașina este vopsită în nuanța specifică de verde închis și are protecții pe faruri. Acestea erau folosite pe timpul nopții, pentru ca vehiculul să nu fie observat. Pe laterale are lopeți, iar lângă șofer se află un proiector suplimentar. Pe plafon este montat un suport pentru arme. În partea din spate, mașina are două canistre de combustibil.

Sub capota acestui Aro se află un motor de 2,5 litri, pe benzină. Mașina are cutie manuală și sistem 4×4 cu reductor.

Mașina este atestată drept vehicul istoric și se vinde cu suma de 10,000 de euro.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: ARO 4x4.ro


Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu
Ionuț Vîlciu este absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Primii pași în presă i-a făcut în 2021, alături de echipa WASD.ro, acolo unde a redactat primele sale materiale. Pasiunea l-a condus către presa auto, domeniul în care și-a dorit întotdeauna să activeze. ... citește mai mult

Comentarii
Inchide