Cum arată modelul Volkswagen care s-a vândut cu peste 100.000 de euro, deși n-ai fi dat pe el nici măcar 10% din această sumă

Autor: ProMotor 03 mart. 2020 Știri auto

Volkswagen Bus, cunoscut și ca Type 2 sau Bulli reprezintă o adevărată investiție pentru pasionații de mașini. Vanul german cu tracțiune spate își apreciază valoarea cu fiecare an care trece. Un exemplar produs în 1978 s-a vândut recent pentru o sumă cu șase cifre în cadrul unei licitații Artcurial la Retromobile Paris. Iată cum arată modelul de Volkswagen care a fost vândut cu peste 100.000 de euro, deși n-ai fi dat pe el nici măcar 10% din această sumă.

Intră în Galeria FOTO

Trebuie să recunoaștem, exemplarul licitat nu este un Bulli oarecare, ci unul dotat cu kit Campmobile. Acesta constă într-un acoperiși de tip pop-top și o bucătărie complet echipată cu echipamente furnizate de Westfalia. În acest pachet foarte atrăgător putem adăuga și rulajul extrem de mic al mașinii: numai 994 de mile (circa 1.600 de kilometri). Practic, putem spune că acest Bulli Campmobile este nou-nouț, iar aspectul, interior și exterior, confirmă această impresie.

Potrivit anunțului Artcurial, mașina a fost cumpărată în 17 februarie 1978 de un cuplu din Aurora, Colorado. Bărbatul familiei nu s-a înțeles însă cu transmisia manuală a mașinii, așa că aceasta a fost pusă la păstrare după încheierea primului road-trip – 900 de mile. 40 de ani mai târziu, acest Volkswagen Bulli a fost scos din hambarul în care era adăpostit și vândut unui cumpărător din Germania.

Este impresionant să vedem cum acest van, ca și toate accesoriile și dotările sale, arată și funcționează la fel ca în momentul în care a fost cumpărat de primul proprietar. Vorbim aici de tot mobilierul din lemn, dotările bucătăriei, patul dublu extensibil, mocheta, materialele textile, acoperișul extensibil (care îți permite să stai în picioare în mașină), aparatul de emisie-recepție și toate accesoriile mașinii. În plus, noul proprietar a primit, pe lângă mașină, toate manualele originale, cartea de service, însemnările de călătorie ale primilor proprietari, o hartă a statului Colorado, precum și facturile originale ale mașinii.

Restul, după cum se spune, este istorie. Nu știm ce se va întâmpla cu mașina după ce a fost achiziționată, dar ne place să credem că noul proprietar o va folosi pentru a parcurge mulți kilometri. La urma urmei, Volkswagen a produs această mașină ca să cucerească lumea, nu să stea nemișcată într-un muzeu sau colecție privată.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Artcurial



Comentarii
Inchide