Cum arată poate cel mai urât model Rolls-Royce din istorie (cu video)

Autor: Mihai Morcovescu 03 iul. 2022 Știri auto

Mașinile Rolls-Royce sunt cu totul și cu totul speciale și de aceea în toată lumea există doar câteva exemplare modificate. Producătorul britanic le poate interzice clienților care își modifică automobilele să mai achiziționeze vreodată un model al mărcii de lux. Asta nu l-a împiedicat pe francezii de la Danton Arts Kustoms să transforme un Phantom din 2005 într-o fiară pe șase roți.

Rolls-Royce Phantom 6×6 are plăcuțe de frână placate cu aur

Specialiștii francezi au realizat un automobil 6×6 care te trimite cu gândul la vehiculele din seria de filme Mad Max. Este un vehicul foarte elegant și confortabil, care pare pregătit să facă față oricărei probleme, indiferent de natura acesteia.

Asemenea celorlalte modele realizate de Danton Arts Kustoms, acest Rolls-Royce a fost construit sub castelul în care locuiește fondatorul firmei, Danton Alexandre. Pentru a construi acest monstru pe șase roți, francezii au tăiat portbagajul Phantom-ului original. Partea din spate și puntea posterioară au fost preluate de pe un BMW Seria 7 din 2005, astfel fiind posibilă montarea celui de-al treilea rând de roți.

Din punct de vedere vizual, mașina prezintă niște aripi din aluminiu foarte evazate, faruri cu halogen galben și lumini suplimentare pe pavilion. De asemenea, bolidul este finisat în negru mat și a primit bare de protecție față/spate uriașe.

Totodată, dat fiind gabaritul, mașina a primit un set de trepte laterale foarte utile pentru accesul în cabină. Aspectul exterior este completat de jante pe 24 de inch, care ascunde un sistem de frânare cu plăcuțe placate cu aur.

Interiorul este în mare parte același cu cel al modelului original, totul fiind îmbrăcat în piele portocalie. Singurele modificări constau într-un volan cu butuc îmbrăcat în piele de crocodil și o cotieră din piele de șarpe. Francezii au păstrat și ușile originale de tip „suicide doors”, împreună cu obișnuita umbrelă Rolls-Royce depozitată în panourile portierelor.

Sub capotă este același motor original V12 de 6,75 litri aspirat natural, care produce 563 de cai-putere.

Sursa: Motor1

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Capturi video YouTube/Supercar Blondie


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide