Rolls-Royce a prezentat cel de-al doilea exemplar Boat Tail, probabil cea mai scumpă mașină din lume

Autor: Mihai Morcovescu 24 mai 2022 Știri auto

Producătorul britanic de mașini de lux Rolls-Royce a prezentat la concursul de eleganță „Villa d’Este” cel de-al doilea exemplar Boat Tail. Mașina a fost realizată pe comandă specială pentru un client care a dorit să-i aducă în acest fel un omagiu tatălui său.

Vopseaua acestui Rolls-Royce Boat Tail este inspirată de cochilia de scoică

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Anul trecut, divizia Coachbuilding din cadrul Rolls-Royce prezenta Sweptail, un automobil inspirat de ambarcațiunile de lux. Cotată la 11,93 milioane de euro, mașina era la acea vreme cea mai scumpă din lume. Dar, numai până când Bugatti a dezvăluit al său La Voiture Noire, care avea un preț de 17,42 milioane de euro.

Acum, însă, britanicii au dezvăluit în cadrul concursului de eleganță „Villa d’Este” din Italia cel de-al doilea exemplar Boat Tail. Acesta a fost construit special pentru patronul unui muzeu de mașini clasice și moderne, care a dorit în acest fel să-i aducă un omagiu tatălui său, fost colecționar de perle.

Spre deosebire de modelul albastru de anul trecut, mașina de acum este finisată într-o nuanță inspirată de culoarea cochiliei unei scoici. Vopseaua este o combinație de fulgi metalici roz, albi și din bronz, iar rezultatul este o culoare perlată care se schimbă în funcție de lumină. Pentru ca nuanța să fie cât mai naturală, proprietarul le-a pus la dispoziție englezilor patru cochilii de scoică din colecția tatălui său.

Capota contrastantă a fost creată special pentru acest model. Ea este vopsită într-o nuanță închisă de coniac închisă, care combină fulgi din aluminiu de bronz și din aur. Este acoperită cu un strat subțire de cristal și unul transparent mat cu gheață.

Pragurile inferioare sunt realizate dintr-un material care imită fibra de carbon și care se numește fibră tehnică. Acestea încorporează fibre țesut din aur roz-aurie, culoare se regăsește și la nivelul celebrei embleme „Spirit of Ecstasy”.

Motor V12 de 6,75 litri și 563 CP

O altă caracteristică deosebită a acestei mașini o reprezintă partea din spate. Portbagajul are două uși realizate din furnir de nuc regal specific ambarcațiunilor de lux. Acesta ascunde un frigider și un set de picnic de lux „Butterfly Design”. Decapotabila britanică este echipată cu un sistem de protecție special, care protejează habitaclul atunci când plouă și acoperișul este coborât.

Tema de sidef și de furnir de nuc continuă la interior. Aici regăsim scaune din fibră de carbon și o tapițerie din piele vopsită în culoarea scoicilor care prezintă accente roz-aurii. Anumite detalii din piele de pe planșa de bord, cotiere, consola centrală și scaune includ un finisaj sidefat ce provine din colecția proprietarului.

Sub capota modelului Rolls-Royce Boat Tail a fost montat același propulsor V12 twin-turbo de 6,75 litri, care livrează 563 de cai-putere. Automobilul unicat este, probabil, cel mai scump model de serie în acest moment. Prețul său este de aproximativ 26,13 milioane de euro.

Acesta a fost ultimul exemplar Boat Tail prezentat public. Cel de-al treilea va rămâne secret, conform dorinței proprietarului.

Sursa: Rolls-Royce

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Rolls-Royce


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide