Cum arată prima stație smart de autobuz din Sibiu – FOTO

Autor: ProMotor 03 feb. 2021 Știri auto

De la sfârșitul săptămânii trecute a fost pusă în funcțiune prima stație smart de autobuz din Sibiu. Aceasta se află pe bulevardul Coposu, de lângă Piaţa Teatrului.

Stația este construită dintr-o structura din sticlă și metal de 10 metri lungime, are iluminat propriu și este conectată la internet pentru a asigura informarea călătorilor în format digital. Pe ecranul tactil încorporat în stație, călătorii vor găsi informații despre liniile de autobuz, conexiunile între trasee, orele de sosire în stație a autobuzelor, obiective de interes turistic, etc.

Pe pagina de start sunt afișate informații despre orele la care vor sosi următoarele autobuze în stație, conform programului de circulație, ora și temperatura exterioară, iar Pe banda galbenă din mijlocul ecranului vor fi afișate informații de larg interes public, emise de Primăria Sibiu.

Prima stație smart de autobuz este protejată cu un sistem de camere video

”Pentru că ne dorim ca sibienii să folosească această stație cât mai mult timp în bune condiții, stația este protejată cu un sistem de camere video care supraveghează zona, scopul acestora fiind acela de a descuraja eventualele acte de distrugere” se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Primăriei Sibiu.

Iată ce informaţii sunt pe paginile secundare ale ecranului tactil: căutarea unei destinaţii: după introducerea unei destinaţii în Sibiu, programul va afişa rutele de autobuz care pot fi utilizate pentru a ajunge acolo, orarul acestor linii şi staţiile de pe rută; informaţii despre liniile de autobuz care trec prin această staţie, cu orele de sosire în staţie, cu staţiile de pe traseu, iar pentru fiecare staţie se afişează şi alte autobuze care trec prin aceasta pentru configurarea legăturilor; puncte de interes pentru turişti: prin intermediul unei hărţi interactive, turiştii vor putea afla ce obiective turistice sunt în zonă.

Pe aceasta sunt afișate muzee, locurile pentru petrecerea timpului liber, precum şi instituţiile publice. Această secţiune va fi îmbogăţită şi actualizată în următoarea perioadă.

”Sper să reziste vandalizării, celelalte stații nu au rezistat mult…” comentează cineva pe Facebook.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Primăria Sibiu / Facebook



Comentarii
Inchide