Noile autobuze hibrid din Bucureşti au fost vandalizate: „Vandalizare hibrid”

Autor: Marius Vișan 22 iul. 2020 Știri auto

Nici nu a trecut măcar o luna de când au fost puse în circulație, și noile autobuze hibrid au fost vandalizate. Două autobuze hibrid Mercedes Citaro au fost vandalizate la exact două săptămâni după ce au ieşit în traseu, pe linia 131.

Pe 21 iulie, şoferii a două din ele au fost la Poliţie pentru a depune plângere după ce au constatat că autobuzele au fost vandalizate. Unul din autobuze a fost mâzgălit cu marker special de graffiti. Cineva a scris „Viking“, mare, în două locuri pe pereţii interiori ai maşinii. Plus câteva mâzgăleli pe peretele din spate.

Intră în Galeria Foto

În cazul celuilalt autobuz, situaţia este mai gravă: i-au fost distruse câteva prize USB.Una din ele a fost ruptă de tot. A fost deschis dosar penal în acest caz.

VIDEO

Pe 7 iulie au fost puse în circulație primele 8 autobuze hibrid

Ele fac parte din cele 130 achiziționate cu finanțare nerambursabilă. Astfel, noile vehicule vor tranzita zona centrală a Capitalei, respectiv Piața Romană, Calea Dorobanți, Arcul de Triumf, Piața Presei, până la Complexul Comercial Băneasa.

Autobuzele sunt prevăzute cu funcții speciale destinate persoanelor cu dizabilități, au instalație de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum și un sistem informatic care permite furnizarea informațiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Autobuzele au următoarele dimensiuni: lungime de 12.135 mm, lățime de 2.550 mm, înălțime de 3.120 mm, lățime uși de acces de 1.250 mm și o înălțime la urcare pentru toate ușile de 320 mm.

Conform graficului de livrare, toate autobuzele hibrid vor fi livrate până în ianuarie 2021. Autobuzele au o capacitate de până la 100 de pasageri, dintre care 27 de locuri pe scaune și 65 de locuri în picioare. Noile autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid au o garanție de tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de km.

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: YouTube


Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006 când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult

Comentarii
Inchide