Cum arată primul test de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist – VIDEO

Autor: Marius Vișan acum 3 ani Știri auto
Cum arată primul test de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist – VIDEO

Volvo şi compania suedeză POC au dezvoltat primul test mondial de impact dintre o maşină şi o cască de biciclist.

Ambele companii îşi doresc să înţeleagă mai bine cum rezistă biciliştii în cazul accidentelor şi mai mult, cum se pot preveni acestea, aşa că, în premieră, am dat startul unor teste şi am dezvoltat proceduri de testare ce implică maşinile şi căştile bicicliştilor create chiar în centrul de cercetare a măsurilor de siguranţă din Göteborg.

Căştile au fost purtate de manechine

În timpul testelor, căştile produse de compania suedeză POC au fost purtate de manechine montate pe mecanisme de testare. Apoi au fost proiectate în diferite zone ale maşinilor Volvo parcate, folosind unghiuri şi viteze diferite pentru a putea face măsurători exacte. 

Noutatea acestei abordări reprezintă un pas înainte în comparaţie cu metoda uzuală de testare a căştilor în care acestea sunt aruncate de la diferite înălţimi, dar acelaşi unghi.

VIDEO

Proiectul de cercetare realizat împreună cu POC îşi propune să perfecţioneze aceste tipuri de teste astfel încât să învăţăm cât mai mult despre posibilele domenii în care am putea adduce îmbunătăţiri în dezvoltarea viitoare a maşinilor, în timp ce compania POC va putea îmbunătăţi, de asemenea, castile pe care le produce.

 Marius Vișan
Marius Vișan
Marius Vișan a poposit în lumea auto în anul 2015, însă cu jurnalismul online este familiarizat încă din anul 2006, când a început cursurile Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Contactul cu mașinile l-a luat la vârsta de 18 ani, odată cu obținerea permisului auto. Pasiunea ... citește mai mult
Visan Marian
Visan Marian

Comentarii
Inchide