Cum arată Tavendor, cel mai nou SUV lansat de Volkswagen

Autor: Mihai Morcovescu 31 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen a publicat primele fotografii și informații referitoare la noul Tavendor. Este vorba despre un model complet nou care completează gama de SUV-uri destinată pieței chineze.

Construit de către societatea mixtă locală FAW-VW, Tavendor se bazează pe arhitectura MQB Evo. Aceasta oferă o singură motorizare 2.0 TSI în două versiuni de putere și multă tehnologie la bord.

Volkswagen Tavendor este oferit într-o singură versiune de motorizare

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Din punct de vedere vizual, noul Volkswagen Tavendor afișează un look modern. Mașina combină detalii de design atât de la SUV-urile germanilor echipate cu motoare termice, cât și de la cele electrice.

Astfel, partea frontală se caracterizează prin baghetele orizontale de pe grilă, care sunt finisate în culoarea caroseriei. Acestea sunt similare cu banda LED poziționată deasupra farurilor principale, care se întinde pe toată lățimea mașinii, până pe colțurile caroseriei. Linia capotei este inspirată de noul Peugeot 3008.

Ca gabarit, noul Tavendor măsoară 4.936 în lungime, ceea ce îl face cu 58 mm mai lung comparativ cu un Touareg. De asemenea, SUV-ul german are o lățime de 2.015 mm și o înălțime de 1.756 mm. În dreptul ampatamentul sunt trecuți 2.980 mm.

Interiorul SUV-ului este unul minimalist. Bordul găzduiește un instrumentar de bord digital de 10,2 inch și un display tactil de 12 inch pentru sistemul de infotainment. În același timp, se remarcă tunelul central poziționat mai sus și plafonul panoramic. Materialul și culoarea tapițeriei diferă în funcție de nivelul de echipare pentru care se optează.

Asemenea altor modele Volkswagen comercializate în China, noul Tavendor a primit un motor turbo 2.0 TSI cu 4 cilindri. Acesta este oferit în două versiuni de putere. Modelul entry-level produce 186 CP, iar vârful de gamă livrează 220 CP. Unitatea este asociată unei cutii de viteze automată DSG cu 7 trepte, care trimite puterea către puntea față sau către toate roțile (4Motion).

Debutul comercial al noului Volkswagen Tavendor este planificat pentru al patru trimestru al anului curent. Potrivit unei publicații chineze, prețul de pornire va fi de echivalentul a circa 42.000 de euro.

Sursa: Carscoops

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide