Noul model electric Volkswagen ID.2 va sosi în 2025, dar nu va costa așa puțin cum se credea

Autor: Mihai Morcovescu 30 aug. 2022 Știri auto

Producătorul german de automobile Volkswagen își va extinde în 2025 gama de modele electrice cu cel mai mic membru, ID.2. Prefigurat de conceptul ID.Life, noul vehicul cu emisii zero va fi produs la fabrica pe care compania o deține în orașul spaniol Pamplona. Aici sunt asamblate în momentul de față modelele Polo, T-Cross și Taigo.

Viitorul ID.2 va fi construit pe o versiune îmbunătățită a platformei modulare MEB dezvoltată de producătorul din Wolfsburg. Noua arhitectură va sta la baza vehiculelor cu zero emisii mai mici și mai puțin costisitoare comparativ cu cele care folosesc actuala versiune a platformei.

Volkswagen și-a propus să devină marcă 100% electrică până în 2035. Nemții vor opri producția vehiculelor echipate cu motoare termice în Europa între 2033 și 2035.

Viitorul Volkswagen ID.2 va costa între 20.000 și 30.000 de euro

INTRĂ ÎN GALERIA FOTO

Fostul șef al Grupului Volkswagen, Herbert Diess, își dorea să învingă concurența cu un vehicul electric care să coste sub 20.000 de euro. Iar ID.2 părea să fie modelul care să îl ajute să-și atingă acest deziderat.

Cu toate acestea, noul manager de produs exclude categoric această posibilitate. Acesta spune că va fi imposibil ca această mașină să coste atât de puțin. În plus, Diess a părăsit compania în urmă cu o lună, ceea ce înseamnă că visul său nu va deveni realitate. Potrivit celor mai noi informații care au transpirat dinspre Wolfsburg, viitorul VW ID.2 va costa în jur de 30.000 de euro. Prețul nu include, evident, subvenții ori alte ajutoare primite de la stat.

Noul șef al mărcii, Thomas Schäfer, a declarat că ID.2 nu va avea prețul gândit de Herbert Diess. „ID.2 va costa mai mult de 20.000 de euro. Uitați-vă la creșterile de prețuri din ultima perioadă. Veți ajunge rapid de la un preț de 20.000 de euro la 30.000 de euro. Cel mai probabil, aici se va situa prețul viitorului frate mai mic al modelelor ID.3, ID.4 și ID.5”, a spus Schäfer într-un interviu acordat unei publicații germane.

Viitorul Volkswagen ID.2 își va face debutul oficial în cursul anului 2025. Producția va demara la scurt timp după lansare. Primele livrări ar urma să fie făcute în 2026.

Sursa: Motor

Urmărește Promotor.ro pe Google News

Sursa foto: Volkswagen


Mihai Morcovescu
Mihai Morcovescu
Sunt ziarist cu o experiență de peste 20 de ani în presa sportivă și auto din România, atât în print, cât și în online. Am scris de-a lungul timpului la Agerpres, Sport XXI, Jurnalul Național, Gazeta Sporturilor, ProSport, Autocar, AutoMotorsiSport.ro, Auto.ro, etc. De asemenea, am făcut ... citește mai mult

Comentarii
Inchide